Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Έγινε όπως ακριβώς το περιμέναμε "Της κακομοίρας", Φωτογραφίες από την παράσταση.


Τετάρτη 27 Ιουνίου 8.00μ.μ. Ακριβώς. Τα ψέμματα τέλειωσαν. Η παράσταση αρχίζει!!
Παιδιά Λυκείου και μεγαλύτερα, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνδέονται με το Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι , ένωσαν τις καλλιτεχικές τους ανησυχίες και ετοίμασαν μία θεατρική παράσταση, με το έργο "Της κακομοίρας, ο Μπακαλόγατος". Μια προσπάθεια με αποδέκτες πρώτα τα παιδιά και μετά όλους όσοι παρακολούθησαν την προσπάθειά τους.Μία προσπάθεια που τα έβαλε και με μερικούς μύθους.
Πρώτα απ' όλα τα παιδιά πάλεψαν με εκείνον τον μύθο που θέλει τους ανθρώπους της Εκκλησίας να έχουν χάσει το χιούμορ και τη χαρά τους
Ύστερα τα έβαλαν με εκείνον τον μύθο για τις δύσκολες ώρες που περνάμε.Πως όλα είναι στο δρόμο για το τέλος. Λοιπόν σήμερα λέμε πως εμείς δεν το βάζουμε κάτω. Με ότι μπορούμε θα δώσουμε τη δική μας τη μάχη.
Ύστερα αναμετρήθηκαν με εκείνον τον μύθο που θέλει τους Έλληνες να είναι καλοί εργάτες αλλά όχι συνεργάτες.Εμείς συνεργαστήκαμε και το παλέψαμε μαζί.
Και αφού περνάμε καλά,είναι καιρός να περάσουν καλά και κάποιοι που το έχουν ανάγκη!!Η παράστασή μας ήταν με συμβολικό εισητήριο 5 ευρώ και βέβαια τα παιδιά δωρεάν.Τα έσοδα από τα εισητήρια της παράστασής μας θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν προβλήματα επιβίωσης και εργασίας.
Ο Ζήκος λοιπόν!! Αυτή η όμορφη και αναγνωρίσιμη φιγούρα του Ελληνικού κινηματογράφου.Τετραπέρατος ,ετοιμόλογος, κάποτε καυστικός, λέει τα πάντα με το όνομά τους.Ίσως γι αυτό να τον αγαπήσαμε τόσο πολύ όλοι μας.
Γελάμε πολύ !!Αυτή είναι η πρώτη ανάγνωση του έργου.Κι όπως λένε οι ηθοποιοί περνάμε καλά στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει στον κόσμο.
Μα πίσω από τις πληρωμένες απαντήσεις του Ζήκου κρύβεται η αυθεντικότητα της εποχής.
 
Γυρίζουμε στο παρελθόν μέσα από τις μυρωδιές της κανέλλας και της ρίγανης το Μπακάλικου και του βασιλικού της αυλής. Μια εποχή που οι άνθρωποι γνωρίζονταν από μακριά και είχαν περισσότερη αγάπη!
 
Ο Ζήκος τελικά είναι η αφορμή.Αιτίες υπάρχουν πολλές!!
Και λίγα λόγια από το ρεπορτάζ. της παράστασης .Από νωρίς κόσμος πολύς και γνωστοί μας πνευματικοί συγγενείς από τον Άγιο Δημήτριο Πειραιώς.Αλλά και οι γονείς των παιδιών ,οι φίλοι και τα πνευματικά μας αδέλφια που ήρθαν να χαρούν με τη χαρά και την προσπάθεια των παιδιών.
Παιδιά μικρά αμέτρητα καθισμένα μπροστά συμμετείχαν και γελούσαν με την καρδιά τους.Μα και οι μεγάλοι γελούσαν δυνατά και χειροκροτούσαν προσπαθώντας να εμψυχώσουν τον κόπο τους.
Τώρα για λόγους δικαιοσύνης πρέπει να αναφέρουμε.Την επιμέλεια και κατασκευή σκηνικών είχαν η Μαρία και ο Παναγιώτης Φουτούγιος.
Επιμέλεια σκηνής -Φροντιστήριο :Καλλιόπη Καναρή,Ελένη Κατσικιώτη,Φοίβη Καναρή.
Παρουσίαση εορτής:Καλλιόπη Καναρή,Φοίβη Καναρή,Χριστίνα Μαρκοπούλου.
Τους ρόλους ερμήνευσαν:
Στέλιος Καναρής:Κυρ-Παντελής
Βαγγέλης Γρίβας -Ζήκος
Νίκος Αθανασόπουλος -κυρ-Σωτήρης
Νίκη Καναρή-Κυρά Δέσποινα
Χρήστος Αθανασόπουλος-Ανδρέας
Σοφία Ηλιάδη -Γυναίκα Ανδρέα
Άννα Μαρία Θαλασσινού -Λίτσα
Ελένη Μαρκοπούλου -Φιφίκα
Νίκος Αθανασόπουλος -Κυρ Μανώλης
Παναγιώτης Αθανασόπουλος -Αργύρης
Χρήστος Βλάχος-Κιτσάρας
Δέσποινα Χριστοδουλίδου-Κορίτσι
Μάριος Κατσικιώτης- Μήτσος ο Σωφέρ
Χρήστος Γρίβας - Αστυνόμος
Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς καθώς και όλους όσοι βοήθησαν στην παράσταση και μας ταξίδεψαν με ένα ποδήλατο.
 
Θα θυμόμαστε αυτή τη βόλτα με το ποδήλατο του Ζήκου και δεν θα το βάζουμε κάτω.Τα ποδήλατά μας όπως τα όνειρά μας ξέρουν από ανηφοριές!!













Πηγή: Εκδόσεις Χρυσοπηγή.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου