Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Από τις δρστηριότητες του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Αγία Πετρούπολη Ρωσίας.

 

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την ευθύνη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολη και παρέστη χθες, 3 Οκτωβρίου 2012 στην επίσημη εκδήλωση υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας 2012-2014 μεταξύ των Δήμων Θεσσαλονίκης και Αγίας Πετρούπολης. Στην εκδήλωση αυτή η Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον κ. Alexander Prokhorenko, μέλος της Κυβέρνησης και εκπρόσωπο του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, με τον οποίο και συζήτησαν εκτενώς το θέμα της ανάπτυξης των προσκυνηματικών περιηγήσεων μεταξύ των δύο χωρών. Η συζήτηση συνδυάστηκε και με τις εύστοχες αναφορές του κ. Γιάννη Μπουτάρη, Δημάρχου Θεσαλονίκης, στην προσφώνησή του, σχετικά με την σημασία του Αγίου Όρους για την Ρωσία, με την επέτειο το 2013 των 1.150 χρόνων από την έναρξη της ιεραποστολικής δραστηριότητας των Θεσσαλονικέων ισαποστόλων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, φωτιστών των Σλάβων, του έτους Ρωσίας - Ελλάδος που θα εορταστεί στο πλαίσιο του "Θεσσαλονίκη - Σταυροδρόμι Πολιτισμών" το 2014, και των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να λάβουν χώρα στις δύο πόλεις.

Ξεκίνησε ήδη σήμερα (4 Οκτωβρίου 2012) η 20ή Διεθνής Τουριστική Έκθεση INWETEX – CIS TRAVEL MARKET στην Αγία Πετρούπολη Ρωσίας, όπου συμμετέχει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), στο περίπτερο του οποίου φιλοξενείται σε ειδικά διαμορφωμένο αυτόνομο χώρο, μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου 2012, το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο διαθέτει ξενόγλωσσο υλικό πενήντα (50) Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η έναρξη λειτουργίας του ελληνικού περιπτέρου έγινε από τον Γεν. Πρόξενο της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη, τον Διευθυντή του Ε.Ο.Τ. Μόσχας, του Πανοσ. Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, εκπροσώπων των Ταξιδιωτικών Γραφείων και Αυτοδιοικήσεων και επαγγελματικών τουριστικών φορέων διαφόρων Περιφερειών της Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών -επαγγελματιών και κοινού- για τα ελληνικά προσκυνήματα και τις Ι. Μονές της Ελλάδος, οι οποίοι με ικανοποίηση είδαν τη διαθεσιμότητα και διανομή του πλούσιου ξενόγλωσσου, και δη ρωσόφωνου, υλικού. Το Συνοδικό Γραφείο διέθεσε επίσης και τα ενδεικτικά Σχέδια Προγραμμάτων Επισκέψεων σε ιερά προσκυνήματα και Ι. Μονές της Εκκλησίας της Ελλάδος, την σχεδίαση και κατάρτιση των οποίων, ειδικά για το ρωσικό κοινό, που είχε ήδη επιμεληθεί η Επιτροπή του Συνοδικού Γραφείου από τον Μάιο 2012.

Η επίσημη Συνέντευξη Τύπου της Αντιπροσωπείας προς τα ρωσικά Μ.Μ.Ε., με την παρουσία του Γεν. Προξένου και του Διευθυντού ΕΟΤ, θα προγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, στις 11 π.μ.

Πηγή: Συνοδοιπορία
 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου