Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Στις καλένδες το τηλεοπτικό κανάλι της Εκκλησίας.


Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης 

Μοιρασμένη είναι η ιεραρχία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το επιτυχημένο εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε. Οι αρχιερείς άκουσαν με μεγάλη προσοχή το πλάνο συνεργασίας που τους παρουσιάστηκε.
Σε πρώτο στάδιο, προβλέπεται η τρίωρη παραχώρηση τηλεοπτικού χρόνου για να αξιοποιηθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος και ακολούθως η συνεργασία να επεκταθεί και στο περιεχόμενο του προγράμματος, σε απευθείας τηλεοπτικές μεταδόσεις κ.λπ.

Αυτό που προβληματίζει αρκετούς αρχιερείς είναι αφενός ποιος θα έχει προτεραιότητα στον σχεδιασμό του τηλεοπτικού προγράμματος, η Εκκλησία της Ελλάδος ή η τωρινή διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού και, αφετέρου, πως θα ανταποκριθεί η Ιερά Σύνοδος στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις του εγχειρήματος.

"Έναν ραδιοφωνικό σταθμό και με δυσκολία τον κουμαντάρουμε και θα μπορέσουμε να σηκώσουμε το βάρος ενός τηλεοπτικού καναλιού;" αναρωτιόταν έμπειρος ιεράρχης της Εκκλησίας.
"Μόλις χθες ο Μητροπολίτης Ελασσώνος μας παρουσίασε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οικονομικά της Εκκλησίας. Ποιος μας εγγυάται πως θα τα καταφέρουμε;" έλεγε.
Αρνητικός στη συνεργασία του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού με την Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται να είναι και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Το θέμα αναμένεται να παραπεμφθεί στην αρμόδια Συνοδική Επιτροπή, όπου θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι της συνεργασίας.
Στην Ιεραρχία ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ενημέρωσε το σώμα για τις επαφές που είχε η ορισθείσα από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο Τετραμελής Επιτροπή, με τους υπευθύνους του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε.
"Τόνισε ακόμη μία φορά την ανάγκη για την τηλεοπτική παρουσία της Εκκλησίας και σημείωσε την επιθυμία των υπευθύνων του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε να συνεργαστούν με την Ιερά Σύνοδο", σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της Συνόδου.
Τελικά, επισημαίνεται στο ανακοινωθέν της Ι.Σ.Ι., "αποφασίσθηκε η συνέχεια της συνεργασίας και η μελέτη της δυνατότητος αξιοποιήσεως, επί συστηματικής βάσεως κατ αρ­χάς, από μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την προβολή μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε προγραμμάτων πνευματικής οικοδομής και παρουσιάσεως του έργου της Εκκλησίας μας".
Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του θέματος θα έχει η επιτροπή (προεδρεύει ο Αρχιεπίσκοπος) που αποτελείται από τους Μητροπολίτες Σερρών Θεολόγο, Εδέσσης Ιωήλ, Νεαπόλεως Βαρνάβα και Πατρών Χρυσόστομο.

Πηγή: Πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου