Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας "'Αξιον Εστί" στην Θεσσαλονίκη.


Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου αρχίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης μας αγίου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Μυροβλύ του, και την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της.

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως :

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟY

4.30 μ.μ.: Η Υποδοχή της ιεράς Εικόνος «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» εις τον προ του Λευκού Πύργου χώρον, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου , επί τη παρουσία της Ιεράς Κοινότητος του αγίου Όρους του ιερού Κλήρου, των Αρχών και του ευσεβούς λαού . Η Δέησις και εν συνεχεία η μεταφορά της ιεράς Εικόνος εις τον ιερόν Ναόν του πολιούχου αγίου Δημητρίου, με λιτανευτικήν πομπήν δια των οδών : Εθνικής Αμύνης, Πανεπιστημίου & αγίου Δημητρίου .

6.00 μ.μ.: Η επίσημος Δοξολογία εν τω ιερώ Ναώ του πολιούχου αγίου Δημητρίου. Προσφωνήσεις-Αντιφωνήσεις .

6.30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνυμου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

7.00 - 11.00 π.μ.: Ο Όρθρος, το Πανηγυρικόν Αρχιερατικόν Συλλείτουργον και η Δοξολογία επί τη επετείω της ενάρξεως του Μακεδονικού Αγώνος προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

11.30 π.μ.: Η έναρξις των εργασιών του υπό του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Α καδημίας Θεσσαλονίκης διοργανουμένου Συνεδρίου με θέμα: «ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ: τρεις ταυτόσημοι αιώνιαι αξίαι και οντότητες» εις την αίθουσαν τελετών της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, Βογατσικού 7.

Προσκαλούνται όλοι να μετάσχουν στις εναρκτήριες επετειακές και εορταστικές εκδηλώσεις της τοπικής μας Εκκλησίας .

Πηγή: Αγιορείτικο Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου