Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Χειροτονία Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεοκλήτου.

IMG 3928
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης 
Φώτο: Γιώργος Φερδής (Τρίπολη)
 
Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου.
Την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.
Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Μαντινείας Αλέξανδρος, Λαρίσης Ιγνάτιος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Σύρου Δωρόθεος, Ζιχνών Ιερόθεος, Πατρών Χρυσόστομος, Κοζάνης Παύλος, Γόρτυνος Ιερεμίας, Κορίνθου Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας, Λαγκαδά Ιωάννης, Νικοπόλεως Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ.
Δάκρυα κυλούσαν στα μάτια των πιστών, κατά τη διάρκεια της συγκινητικής ομιλίας του νέου Μητροπολίτη Ιερισσού.

Ο κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αγίους Αρχιερείς, τον Γέροντα του Μαντινείας κ. Αλέξανδρο για την αγάπη του προς το πρόσωπό του.
Απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο τόνισε: «Μακαριώτατε, έχετε στα χέρια σας, το τιμόνι της Εκκλησίας σε καιρούς δύσκολους και πονηρούς, προς Δόξαν Θεού και του λαού! Δαπανάστε και λιώνετε για τον κόσμο που πεινά και διψά πνευματικά».
«Σας ευγνωμονώ για το χέρι που μου δώσατε, γιατί στηρίξατε την υποψηφιότητά μου για την θέση του Μητροπολίτη Ιερισσού. Παρακαλώ τον Θεό γρανιτένια να σας δίνει την υγεία», πρόσθεσε ο κ. Θεόκλητος.
Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ευχαριστώ τον σεπτό γέροντά μου, Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο, τον λυγερό κορμό και λεβεντόψυχο μωραϊτικο πλάτανο. Ομολογώ ειλικρινώς ότι δεν θα απολάμβανα την ώρα και την ημέρα αυτή αν ο Άγιος Μαντινείας δεν με στήριζε με την μαρτυρία του».
Στη συνέχεια ο νέος μητροπολίτης ευχαρίστησε την Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία τον τίμησε με την τιμία ψήφο τους, καθώς και τους Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεο, Πατρών Χρυσόστομο και τον Καισαριανής κ. Δανιήλ.
Επίσης ευχαρίστησε την αδελφή του Ρεβέκκα, τους κληρικούς, μοναχούς και μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και τον λαό της Τρίπολης, ζητώντας όσους στεναχώρησε κατά την διακονία του να τον συγχωρέσουν.
Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη τόνισε: «Η Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας σε επέλεξε για να ποιμάνεις την ιστορική Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου».
«Τώρα ο δρόμος σας ανοίγει από την λεβεντογέννα Αρκαδία και τον Μωριά, προς την ένδοξη Μακεδονία!», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
 
8
 
15
 
17
 
Πηγή: Πρακτορείο Εκκ/κών ειδήσεων, Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου