Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Οκτώβριος. Ο μήνας του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας μας, της Σκέπης του Γένους μας.

 Με την χάρη του Θεού φτάσαμε και στον φετινό Οκτώβριο, τον μήνα που αποτελεί το κέντρο της πνευματικής μας ενοριακής οικογένειας. Ο μήνας των εορτασμών με την ευκαιρία της μνήμης του προστάτου μας Αγίου Δημητρίου αλλά και της ανάμνησης της θαυματουργού παρουσίας της Υπεραγίας Θεοτόκου στον αγώνα του Γένους μας, το 1940.
Και φέτος για 13η χρονιά θα πραγματοποιηθεί στηνη ενορία μας η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με σειρά λατρευτικών, πνευματικών, πολιτιστικών και νεναικών εκδηλώσεων. Κατά τον φετινό εορτασμό, ο οποίος θα ξεκινήσει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να βρίσκεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, η οποία θα μεταφερθεί από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης Χαλκίδας και θα υποδεχθούμε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 6.30μ.μ. στον Ιερό Ναό μας.  


Με αφετηρία λοιπόν την υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου, που θεωρείται προστάτης των καρκινοπαθών αδελφών μας, ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις μας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα απογεύματα των 4 πρώτων ημερών, δηλαδή Κυριακή 21/10, Δευτέρα 22/10, Τρίτη 23/10 και Τετάρτη 24/10, εκλεκτοί προσκεκλημένοι θα βρεθούν κοντά μας για να οικοδομήσουν πνευματικό λόγο προς οικοδομή όλων μας.
Συγκεκριμένα ο π. Νίκων από την Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους, ο Γέροντας Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης, ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Παναούσης και ο πολιτικός επιστήμων Κων/νος Χολέβας θα παρουσιάσουν ενδιαφέροντα θέματα πνευματικής οικοδομής.
Φυσικά την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου επίκεντρο των εορτασμών θα είναι η μνήμη του προστάτου μας Αγίου Δημητρίου.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28 Οκτωβρίου με μουσική συναυλία η οποία θα δοθεί στον προαύλιο χώρο του Ναού μας αφιερωμένη στην Σμύρνη και στα 90 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.  

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της 
ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
της Ενορίας μας, και σας περιμένουμε με χαρά να συνεορτάσουμε και να ωφεληθούμε πνευματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου