Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Διορθόδοξη συνάντηση στην Κω, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

15Υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και με την οργανωτική ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, πραγματοποιείται από 12 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 17/10 Διορθόδοξη Συνάντηση στην Κω στο ξενοδοχειακό Συγκρότημα Blue Lagοοn στη Λάμπη, ιδιοκτησίας του ζεύγους Νίκου και Βατούλας Ζαχαριά.Η συνάντηση αυτή των Ορθόδοξων Εκκλησιών αφορά στην προετοιμασία για την 10η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) που θα γίνει στο Πουσάντ της Ν. Κορέας τον Οκτώβριο του 2013.
Στη συνάντηση αυτή, συμμετέχουν εκπρόσωποι των Ορθόδοξων Πατριαρχείων και των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, με κεντρικό θέμα «Θεέ της ζωής, οδήγησέ μας στην δικαιοσύνη και στην ειρήνη».
Ο Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, απηύθυνε χαιρετισμό μετά το άνοιγμα των εργασιών από τον οικοδεσπότη Σεβ. Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ και τους χαιρετισμούς των Δημάρχων Κω και Νισύρου.
Συμμετέχουν μεταξύ άλλων: Ο Προύσης Ελπιδοφόρος, ο Ζιμπάμπουε και Αγκόλα Σεραφείμ, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Θερμοπυλών Ιωάννης από την Εκκλησία της Ελλάδος, εκπρόσωποι από τους Αρμένιους και τους Κόπτες.
Η υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου επιλογή του τόπου για την πραγματοποίηση της Διορθόδοξου Συναντήσεως, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου και αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τις Ιερές Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου.
Κατά την εναρκτήριο τελετή, προχθές Παρασκευή το πρωί, τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου επ’ ονόματι του Παμμεγίστου Ταξιάρχου Μιχαήλ, του ευρισκομένου εντός του ξενοδοχειακού Συγκροτήματος Blue Lagoon.


 

Πηγή: Αγιορείτικο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου