Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Οι δραστηριότητες της Ι.Μ. Κερκύρας για το νέο ιεραποστολικό έτος.

H Ι. Μητρόπολη Κέρκυρας ανακοίνωσε τις δραστηριότητές της για το νέο ιεραποστολικό έτος, οι οποίες έχουν ως εξής:

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ: Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας συνάντησης και επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας, συνεχίζει για δέκατη χρονιά την λειτουργία συνάξεως για τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, για τους εργαζομένους νέους και νέες, όπως επίσης και για τους αποφοίτους Λυκείου.
Οι συναντήσεις θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ώρα 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Η έναρξη θα γίνει την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012. Το θέμα του χειμερινού εξαμήνου είναι «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ: προϋποθέσεις για την χριστιανική ζωή στο σήμερα» και θα προσεγγισθεί υπό το πρίσμα του πατερικού και απολογητικού λόγου της Εκκλησίας, αλλά και με σύγχρονο πνεύμα και προβληματισμό. Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, η οποία είναι αφιερωμένη από την τοπική μας Εκκλησία στο νεανικό έργο, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων και Νεανικών Συντροφιών των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεώς Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, αφού προηγουμένως με το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Αγιασμός και θα διαβαστεί το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: Με γνώμονα την επιμόρφωση των στελεχών που διακονούν εθελοντικά στον ευαίσθητο τομέα της διαπαιδαγωγήσεως των νέων μας λειτουργεί και εφέτος το Φροντιστήριο Στελεχών και υποψηφίων κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως. για δέκατη συνεχόμενη χρονιά. Η επίσημη έναρξη των συναντήσεων θα γίνει την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Δ. Νήσων κ. Νεκτάριο με την τέλεση του Αγιασμού και επίδοση διοριστηρίων. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο φροντιστηριακό μάθημα με Θέμα: «Εκοσμίκευση και ορθόδοξη παράδοση. Οι ποιμαντικές προσαρμογές στη νεότητα».

ΣΧΟΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ»: Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως ( Ακαδημίας 2), θα λειτουργήσουν τμήματα της σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και είναι και για άνδρες και για γυναίκες.
Η επίσημη έναρξη των συναντήσεων θα γίνει την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Δ. Νήσων κ. Νεκτάριο με την τέλεση του Αγιασμού Οι μαθητές θα μπορούν να διδάσκονται τόσο την Βυζαντινή εκκλησιαστική παράδοση όσο και την ντόπια, αλλά και στοιχεία της ευρωπαϊκής μουσικής.
Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα έχει την παροχής αναγνωρισμένων κρατικών πτυχίων, οι κάτοχοι των οποίων θα μπορούν να διδάξουν σε Ωδεία και άλλες σχολές, όπως επίσης και να αναλάβουν ιεροψάλτες ή χοράρχες σε ναούς. Η σπουδή της εκκλησιαστικής μας μουσικής αποτελεί ευκαιρία πνευματικής και εσωτερικής καλλιέργειας για τον καθέναν μας, όπως επίσης διασώζει αξίες, ιδανικά και την εθνική και τοπική μας ταυτότητα.

ΕΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων Νομού Κερκύρας, θα πραγματοποιήσει την επίσημη έναρξη των εργασιών της με την τέλεση του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Δ. Νήσων κ. Νεκτάριο.
 
Πηγή: Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων, Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου