Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Έσπασε τα ρεκόρ ο «παλαβός» Φέλιξ - Πήδηξε από το διάστημα στο...κενό! [photos+videos].

Μετά από δυόμισι ώρες, το μπαλόνι με τον θαλαμίσκο που ανέβασε τον Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ στην στρατόσφαιρα, σταμάτησε την ανοδική του πορεία και αιωρείτο στα 39.000 μέτρα. "Σε αγαπάμε Φέλιξ" φώναζε ενθουσιασμένο το κοινό στη Γη, δίνοντας του θάρρος για αυτό που...επρόκειτο να αποτολμήσει.

Για μισή ώρα ο Φέλιξ, σε επικοινωνία με το επιτελείο του στη Γη, ήλεγχε λεπτομερώς την check-list. Στη συνέχεια η πόρτα του θαλαμίσκου άνοιξε, ο «αστροναύτης» έμεινε για πέντε λεπτά στο σκαλοπάτι και στη συνέχεια πήδηξε στο κενό με ένα άλμα που έκοψε την ανάσα!







Όταν άνοιξε το αλεξίπτωτο στα 1500 μέτρα , όλοι στη Γη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και πήραν βαθειά ανάσα. Λίγο πριν, ο Φέλιξ στριφογύριζε τρελά στο κενό χωρίς να επικοινωνεί και όλοι φοβήθηκαν για το χειρότερο.




Μετά από περίπου 10 λεπτά, ο 43χρονος Αυστριακός πάτησε στη Γη, κάνοντας το όνειρο του πραγματικότητα. ‘Εγινε ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου κάνοντας ελεύθερη πτώση κυριολεκτικά «από την άκρη του Διαστήματος».

ΔΕΙΤΕ τα συγκλονιστικά τελευταία λεπτά πριν το άλμα και τις πρώτες στιγμές τις ελεύθερης πτώσης




ΔΕΙΤΕ την επιτυχημένη προσγείωση του Μπαουμγκάρτνερ και την συγκινητική στιγμή που πάτησε στη Γη

Συνολικά με το σημερινό του άλμα, ο Μπαουμγκάρτνερ έσπασε άλλα τρία παγκόσμια ρεκόρ: Πρώτον, αυτό του ύψους της μεγαλύτερης ελεύθερης πτώσης που έχει ποτέ επιχειρηθεί από άνθρωπο. Δεύτερον, αυτό της απόστασης για την πιο μεγάλη σε μήκος ελεύθερη πτώση. Kαι, τρίτον , ρεκόρ ύψους για το υψηλότερο σημείο στο οποίο μπορεί να ανέβει άνθρωπος με αερόστατο. Το προηγούμενο ρεκόρ έφτανε τα 34.800 μέτρα.

Πηγή: tromaktikoblogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου