Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ηγουμένη Παναγίας Σαϊντανάγια: "Μ’ιλησα με την Ηγουμένη Παλαγία. Τις έχουν μεταφέρει στη Γιαμπρούντ".

         
15Σύμφωνα με αραβικά δίκτυα που επικαλούνται πηγές της AFP και του Reuters, η Ηγουμένη Πελαγία με συνοδεία έντεκα μοναχών της μονής και τρεις κοπέλες (μήπως εννοεί δόκιμες μοναχές;), έχουν μεταφερθεί σε σπίτι στη Γιαμπρούντ.

Αυτές τις πληροφοριές φέρεται να έχει μεταφέρει το Ραδιόφωνο του Βατικανού μέσω του παπικού νούντσιου στην Συρία, Μάριο Ζενάρι αλλά και το AFP, επικαλούμενο επικοκινωνία με την Ηγουμένη Σωφρονία της Μονής Παναγίας Σαϊντανάγια στη Δαμασκό.

Η Ηγουμένη Σωφρονία φέρεται να έχει μιλήσει τηλεφωνικά με την ηγουμένη Πελαγία, η οποία της επιβεβαίωσε ότι οι εχθές Τρίτη οι αντάρτες τις μεταφέραν εκείνην, τις έντεκα μοναχές και τρεις κοπέλες, σε σπίτι στην πόλη Γιαμπρούντ, 20 χμ βόρεια της Μααλούλα. Φέρεται να είπε ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Ο νούντσιος Ζενάρι, συγκεκριμένα, τόνισε ότι "(οι αντάρτες) ανάγκασαν τις μοναχές να εγκαταλείψουν το μοναστήρι και να τους ακολουθήσουν προς το Γιαμπρούντ. Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να πούμε αν πρόκειται για απαγωγή ή απλή εκκένωση του μοναστηριού". Εξήγησε επίσης ότι "είναι αδιευκρίνηστοι ακόμα οι σκοποί αυτής της ενέργειας".

Όσον αφορά τα ορφανά που φιλοξενούσε η Μονή Αγίας Θέκλας, ο Ζενάρι φέρεται να ανέφερε ότι δεν βρίσκονται μεταξύ των απαχθέντων, καθώς είχαν μεταφερθεί αλλού προτού εκδηλωθεί η προχθεσινή επίθεση των ανταρτών στη Μααλούλα.

Και εμείς αναρωτώμαστε: η διαφορά ποια είναι μεταξύ απαγωγής και "εκκένωσης"; Σε κάθε περίπτωση πρόκειται περί απαγωγής.
 
  Πηγή: defencenet.gr        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου