Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ''Η Ευρώπη μας αποζημίωσε για τα θύματα;'' (ΦΩΤΟ)

2003135

Του Αθανάσιου Θανόπουλου
 
Εβδομήντα χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα συμπληρώνονται σήμερα. Από τότε που οι Γερμανοί, σκόρπισαν τον θάνατο στα Καλάβρυτα και σκότωσαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό, άνω της ηλικίας των 13 ετών.
Στις 10 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό θα τελέστηκε πάνδημο μνημόσυνο όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: "Τώρα που φεύγουμε από τον χώρο αυτό ας τιμήσουμε τους νεκρούς, και ας αφήσουμε το μυαλό μας να κάνει ωφέλιμες σκέψεις."
Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι "πόσα χρωστάμε εμείς ως Έθνος στην Ευρώπη; Η Ευρώπη μας αποζημίωσε ποτέ για τα θύματα μας; Ποιος θα σταθεί απέναντι στα θύματα και θα αποφασίσει πόσο αξίζουν;"
Στις 11 σχηματίστηκε πομπή προς τον Τόπο Θυσίας, όπου και εκεί έγινε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Παρόντες στις εκδηλώσεις μνήμης ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος, ο γ.γ. Επικοινωνίας κι Ενημέρωσης Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης του δήμου Καλαβρύτων, μετά από ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Φωτό: Χρήστος Μπόνης

1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
8
 
9
 
2003315

Πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου