Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Αγγλικανός ιερέας στην Συρία: Οι τρομοκράτες χτυπούν τους χριστιανούς και ο κόσμος σιωπά.

         
1Οι αντάρτες της Συρίας βομβάρδισαν ορθόδοξο μοναστήρι που βρίσκεται βόρεια της Δαμασκού.
 
Οι δυνάμεις των ανταρτών της αντιπολίτευσης ως κίνητρο για την ενέργειά τους, εξήγησαν ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν χρησιμοποιήσει το μοναστήρι ως θέση βολής.

Σύμφωνα με τον ιερέα της Αγγλικανικής Εκκλησίας στη Συρία, Ναντίμ Νασάρ, οι αντάρτες έχουν επιλέξει εσκεμμένα τους χριστιανούς ως στόχο στις επιθέσεις τους.

Ο Αγγλικανός ιερωμένος ανέφερε ότι εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί στη Συρία, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Πολλοί από αυτούς έχασαν τη ζωή τους, μερικοί είναι άγνωστο που βρίσκονται, όπως οι δύο επίσκοποι του Χαλεπίου. Δεν γνωρίζουμε τίποτε για αυτούς. Τώρα γίνεται μια ακόμη επίθεση στη χριστιανική κοινότητα και ο κόσμος δεν κάνει τίποτε, σιωπά», είπε ο ιερέας σε δημοσιογράφο της RT.

Ο Νασάρ πιστεύει ότι οι Χριστιανοί χρησιμοποιούνται με πολιτικά κίνητρα.

«Η κυβέρνηση του προέδρου Άσαντ θέλει να αποδείξει ότι προστατεύει τις μειονότητες, κυρίως τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Όσον αφορά τους αντάρτες, αγνοούν το γεγονός ότι «η Αλ Κάιντα και κυρίως οι ισλαμιστικές ομάδες  επιτίθενται στους Χριστιανούς και η χριστιανική κοινότητα βρίσκεται συνεχώς κάτω από επιθέσεις», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Δεκεμβρίου, οι αντάρτες της Συρίας έλαβαν ως ομήρους 13 μοναχές από το αρχαίο μοναστήρι «Αγία Θέκλα Ισαποστόλου» στην χριστιανική πόλη Μααλούλα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Sana, ένοπλοι εισέβαλαν στο μοναστήρι και έκαναν πογκρόμ.

Για να φοβίσουν τον πληθυσμό της πόλης, οι ισλαμιστές άνοιξαν πυρ στους δρόμους της πόλης. Πριν από λίγες ημέρες η περιοχή είχε γίνει πεδίο μάχης μεταξύ του συριακού στρατού και των ομάδων των ισλαμιστών.

 
Πηγή: echedoros-a.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου