Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σημαντική μεταβολή του καιρού από αύριο!

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής θα είναι η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας περίπου κατά 10 βαθμούς σε σχέση με σήμερα και η ενίσχυση των ανέμων.

Συγκεκριμένα, ήδη από αύριο το πρωί αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη που θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ από αύριο το βράδυ και την Τετάρτη, θα ενισχυθούν περαιτέρω, φτάνοντας και τα 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται την Παρασκευή.

Παράλληλα με την ενίσχυση των ανέμων, η θερμοκρασία θα σημειώνει πτώση κι έτσι αύριο το βράδυ ο υδράργυρος θα πέσει στους 0 (μηδέν) βαθμούς στα βόρεια πεδινά, στους 3 στα κεντρικά και τα νότια πεδινά ενώ ακόμα και στα νησιά του Αιγαίου, η θερμοκρασία θα βρίσκεται λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν. Αντίθετα, στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο οι θερμοκρασίες θα είναι πιο ανεβασμένες και θα φτάνουν τους 5 με 6 βαθμούς.

Όσον αφορά τα φαινόμενα, θα είναι λίγα κατά βάση με μεγάλη τοπικότητα. Έτσι, αύριο χιονοπτώσεις θα σημειώνονται αρχικά σε πεδινά τμήματα της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας ενώ σταδιακά χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στα ημιορεινά (400 με 500μ) στη νότια Χαλκιδική, τη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια την ανατολική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη. Την Τετάρτη τα χιόνια θα κατέβουν ακόμη χαμηλότερα αλλά θα έχουν τάση εξασθένησης. Την Πέμπτη, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη ενώ από την Παρασκευή φαίνεται να έχουμε νέα πρόσκαιρη επιδείνωση στις παραπάνω περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου