Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η Γαλλία προσφέρει άσυλο στους χριστιανούς της Μοσούλης.


 irak-anthropistiki

Η κυβέρνηση της Γαλλίας δηλώνει έτοιμη να υποδεχθεί τους χριστιανούς από το βόρειο Ιράκ τους οποίους το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) προειδοποίησε πως είτε θα εγκαταλείψουν την περιοχή, είτε θα προσηλυτιστούν στο Ισλάμ και θα πληρώσουν ένα θρησκευτικό φόρο, σε αντίθετη περίπτωση θα πεθάνουν.
 
Οι μαχητές του ΙΚ, οι οποίοι έχουν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις του βόρειου Ιράκ από τον περασμένο μήνα, ανάγκασαν εκατοντάδες οικογένειες χριστιανών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Μοσούλη.


«Προσφέρουμε βοήθεια στους εκτοπισμένους ανθρώπους που φεύγουν για να γλιτώσουν από τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους και έχουν ζητήσει καταφύγιο στο Κουρδιστάν. Είμαστε έτοιμοι, εάν το επιθυμούν, να διευκολύνουμε τη χορήγηση ασύλου στο έδαφος της χώρας μας», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.
«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις τοπικές και τις ιρακινές αρχές για να εξασφαλίσουμε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατευθούν», επεσήμαναν οι δύο υπουργοί, οι οποίοι έκαναν λόγο για «διωγμό» των ιρακινών χριστιανών από τους τζιχαντιστές του ΙΚ.
Νωρίτερα τον Ιούλιο ο σιίτης πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι καταδίκασε τη μεταχείριση των χριστιανών από τους τζιχαντιστές κι έδωσε εντολή σε μια κυβερνητική επιτροπή να βοηθήσει όσους έχουν μείνει άστεγοι.
Πάντως δεν έκανε καμιά εκτίμηση για το πότε αναμένει οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις να ανακτήσουν τον έλεγχο της Μοσούλης.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει καλέσει όλες τις γυναίκες στην πόλη να φορούν καλύμματα που να κρύβουν όλο το πρόσωπό τους, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν αυστηρή τιμωρία.
Οι σουνίτες αντάρτες, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει πως εγκαθίδρυσαν «χαλιφάτο» στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας τις οποίες ελέγχουν, θεωρούν την πλειονότητα των σιιτών απίστους που αξίζει να πεθάνουν.

Πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου