Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ρώσοι και Σέρβοι Ορθόδοξοι προσευχήθηκαν για την ειρήνη και την ενότητα της Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Ρώσοι και Σέρβοι Ορθόδοξοι προσευχήθηκαν για την ειρήνη και την ενότητα της Εκκλησίας στην Ουκρανία
Στο μνημείο των Ηρώων του Πλέβνα έγινε η δέηση των ορθόδοξων πιστών προς προστασία της ενότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, προς μείωση της κακίας και την απάλυνση των σκληρών καρδιών των διωκτών των χριστιανών, μεταδίδει η ιστοσελίδα «Ρωσική Άνοιξη».
Η ορθόδοξη νεολαία της Μόσχας, οι πιστοί των ναών της Μόσχας, εκπρόσωποι ορθόδοξων αθλητικών οργανισμών συγκεντρώθηκαν για να απευθυνθούν με την κοινή προσευχή στο Θεό για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία, τη διάσωση της Εκκλησίας, των πιστών και των ιερέων.
Στην πρόσκληση του Χριστιανικού Κέντρου προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων να στηρίξουν με την προσευχή τους πιστούς στην Ουκανία απάντησαν επίσης οι πιστοί και οι ιερείς από την αδελφική Σερβία και άλλες ορθόδοξες χώρες.
Στο λόγο του μετά τη δέηση ο πρωθιερέας Αλεξάνδρ Σαλτικόφ, ηγούμενος του Ναούς της Ανάστασης του Κυρίου στο Καντασσί, ιδιαίτερα υπογράμμισε ότι τα πάθη του ουκρανικού λαού, όλα τα βάσανα και οι διωγμοί που χύθηκαν στους πιστούς στον πόλεμο της αδελφοκτονίας, είναι μόνο ένα μέρος όλης της αντιχριστιανικής, αντιρωσικής πολιτικής η οποία προμηνύει ακόμα περισσότερους διωγμούς της Εκκλησίας.
Σε πολλές ενορίες της Ρωσίας τελούνται οι ίδιες δεήσεις για την ειρήνη στα παθόντα χώματα της Ουκρανίας, για τη σωτηρία πολλών ορθόδοξων χριστιανών που υφίστανται διωγμούς.

Πηγή:   briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου