Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μικρά παιδιά στον Πειραιά, βίωσαν την αγάπη για την Πατρίδα και την Ελευθερία!

Βιώνουν ιδέες, πραγματώνουν αξίες και ιδανικά, καλλιεργούν την αγάπη στην Πατρίδα και τέλος μαθαίνουν ότι η Ελευθερία δεν είναι δώρο, αλλά αγώνισμα!

Οι γιορτές, επί 24 τώρα χρόνια, κατέχουν σημαντική θέση στη ζωή του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και αποβλέπουν στην ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη του παιδιού καθώς και στην ψυχολογία του.
Ιδιαίτερη είναι η χαρά των νηπίων με την προετοιμασία της Γιορτής. Οι γιορτές αρέσουν στα παιδιά!
Ζουν όλο το κλίμα της γιορτής, χαίρονται με τη συμμετοχή τους, δημιουργούν και οργανώνονται.


Ιδιαίτερα με τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού  και του Νηπιαγωγείου της Ι.Μ. Πειραιώς, βιώνουν ιδέες, πραγματώνουν αξίες και ιδανικά, καλλιεργούν την αγάπη στην Πατρίδα και τέλος μαθαίνουν ότι η Ελευθερία δεν είναι δώρο, αλλά αγώνισμα!

Φέτος με κεντρικό θέμα την Εθνική επέτειο, συζητήθηκαν σε όλα τα τμήματα και όλες τις ηλικίες, η αξία της Ελευθερίας, η Αγάπη για την Πατρίδα, η πίστη στο σύμβολο της Σημαίας και οι καταστροφικές συνέπειες του πολέμου. Σε μια εποχή σαρωτικής παγκοσμιοποίησης τα παιδιά ενημερώθηκαν για την δυνατότητα ύπαρξης της πατρίδας μέσω των εννοιών της Γλώσσας, της Πίστης και των Συνόρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου