Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Αγιασμένες μέρες (Φώτης Κόντογλου)


gennisi-of-our-lord (1)Την πνευματική χαρά και την ουράνια αγαλλίαση που νοιώθει ο χριστιανός από τα Χριστούγεννα, δεν μπορεί να τη νοιώσει, με κανέναν τρόπο, όποιος τα γιορτάζει μοναχά σαν μια συγκινητική συνήθεια, που είναι δεμένη περισσότερο με τις συνηθισμένες χαρές του κόσμου, με τον χειμώνα, με τα χιόνια, με το ζεστό τζάκι.

Μοναχά ο ορθόδοξος χριστιανός γιορτάζει τα Χριστούγεννα πνευματικά, κι από την ψυχή του περνάνε αγιασμένα αισθήματα, και τη ζεσταίνουνε με κάποια θέρμη παράδοξη, που έρχεται από έναν άλλο κόσμο, τη θέρμη του Αγίου Πνεύματος, κατά τον αναβαθμό που λέγει: «Αγίω Πνεύματι πάσα ψυχή ζωούται, και καθάρσει υψούται, λαμπρύνεται τη τριαδική μονάδι, ιεροκρυφίως».

Όποιος αγαπά δεν έχει ποτέ μοναξιά.

Όποιος αγαπά δεν έχει ποτέ μοναξιά
Όποιος είναι αληθινά ταπεινός δεν έχει κανένα φόβο.
Αυτός που αγαπά το Θεό και το συνάνθρωπο και όταν είναι μόνος δεν είναι μόνος.
Ο ταπεινός έχει ασφάλεια, αφοβία, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, πραότητα, αγαθοσύνη, εγκράτεια, ελευθερία, χάρη. Ένας γνήσιος χριστιανός που αγαπά, προσφέρεται, θυσιάζεται, ζει για τους άλλους, δεν μπορεί να μην είναι ταπεινός.  
Ο αληθινά ταπεινός χαίρεται περισσότερο να δίνει παρά να παίρνει. Δεν έχει απαιτήσεις από τους άλλους. Τους υπομένει, τους αποδέχεται, τους καλοδέχεται, προσεύχεται γι’ αυτούς. Έτσι δεν στενοχωρείται.

Φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου.

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014, Κυριακή μετά τη Χρηστού Γεννήσεως, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ο Σεβασμιώτ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου όπου και τέλεσε την Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία η οποία αποδίδεται στον Άγιο Ιάκωβο τον Αδελφόθεο.

Ο Σεβασμιώτατος τελεί όλες τις Αρχαιοπρεπείς Θείες Λειτουργίες κατά τη διάρκεια του έτους (Αγίου Μάρκου, Αποστολικών Διαταγών, Προηγιασμένη Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου). Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου τελείται 1 - 2 φορές κατ' έτος τις ημέρες που η εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Ιακώβου.

Screen Shot 2014-12-29 at 11.26.44 PM
Screen Shot 2014-12-29 at 11.28.30 PM

Η αληθινή ιστορία του πραγματικού Σκρουτζ.


Φωτο:pvangels.com
Ο Κάρολος Ντίκενς, ο σημαντικότερος Βρετανός συγγραφέας της Βικτωριανής εποχής μέσα από τα βιβλία του δημιούργησε χαρακτήρες που άντεξαν στον χρόνο.
Ένας από αυτούς είναι ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο τσιγκούνης και γεροξεκούτης πλούσιος που στα τελευταία χρόνια της ζωής του άφησε το Πνεύμα των Χριστουγέννων να τον συνεπάρει και να μάθει έννοιες όπως συμπόνια και γενναιοδωρία.
Τον 17ο αιώνα έζησε ένας άνθρωπος που έμοιαζε αρκετά με τον χαρακτήρα του Ντίκενς και πολλοί αναγνώστες του βιβλίου υποστήριξαν ότι ο Κάρολος Ντίκενς δανείστηκε τα χαρακτηριστικά του Σκρουτζ, από τον υπαρκτό Τζον Μέγκοτ.
Ορφανός από μικρός. Ο Τζον Μέγκοτ γεννήθηκε τον Απρίλη του 1714 στην Αγγλία.

Χρόνια Πολλά


Βασιλόπιτα ( συνταγή )


basilopita_2015_1

Συνταγή για καταπληκτική Βασιλόπιτα :

ΥΛΙΚΑ για βασιλόπιτα:
250 gr Βούτυρο (βιτάμ)
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 πακέτο φαρίνα γιώτης
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν
6 αυγά
2 πορτοκάλια χυμό & το ξύσμα
1 βανίλια
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια (προαιρετικά)
1 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες (προαιρετικά)

Συνταγή για βασιλόπιτα:
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το βούτυρο (λιωμένο), τη βανίλια & το ξύσμα πορτοκαλιού.

Γιατί εορτάζουμε την Πρωτοχρονιά:


Μέσα στό χαρμόσυνο καί ἑορταστικό πνεῦμα ὄχι μόνο τῶν ἡμερῶν τῶν Χριστουγέννων ἀλλά καί τῆς πρώτης ἡμέρας τοῦ νέου ἔτους, ἄς ἐπιτραπεῖ νά θέσουμε ἕνα μᾶλλον προκλητικό κι ἴσως παράδοξο θεωρούμενο ἐρώτημα: γιατί ἑορτάζουμε οἱ ἄνθρωποι τήν πρωτοχρονιά; Γιατί βλέπουμε πολλούς νά ξενυχτοῦν μέ τήν προσδοκία τῆς ἀλλαγῆς τοῦ χρόνου, ἐκφράζοντας τή χαρά τους μέ τραγούδια, πυροτεχνήματα, ἀγκαλιές καί φιλιά; Λογικά καί φυσιολογικά δέν θά ἔπρεπε ἡ ἡμέρα αὐτή, γιά τόν κοσμικό μάλιστα ἄνθρωπο, νά ἔχει ἀπαισιόδοξο χαρακτήρα, ἀφοῦ τόν φέρνει ἕνα βῆμα πιό κοντά στό τέλος τῆς ζωῆς του; ῾Ο χρόνος δέν εἶναι συνυφασμένος πάντοτε μέ τή φθορά καί τόν θάνατο; Γλεντᾶνε καί ξεφαντώνουν οἱ ἄνθρωποι γιατί θά πεθάνουν;

Χρίστος Τσιαμούλης - Έμορφη γλυκειά πολίτισσά μου


Αποκαλύψεις δημοσιογράφου για τους στόχους και τη δράση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ: Είναι ο αόρατος αυτοκράτορας!

Αποκαλύψεις δημοσιογράφου για τους στόχους και τη δράση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ: Είναι ο αόρατος αυτοκράτορας!
Σοβαρές αποκαλύψεις για τη δράση της περιβόητης Λέσχης Μπιλντερμπέργκ κάνει σε νέο βιβλίο της η Cristina Jimenez Martin, η οποία είναι συγγραφέας και ερευνητής δημοσιογράφος, ειδική στην έρευνα της Λέσχης Bilderberg. 
Το βιβλίο-έρευνα ονομάζεται "Perdidos-Τα μυστικά σχέδια της Λέσχης Bilderberg"
Σύμφωνα με τη συγγραφέα "αυτή η κρίση είναι το τέλειο θέμα για να αλλάξουμε τις δομές του κόσμου, θωρακίζοντας τα υπερεθνικά θεσμικά όργανα, όσα δηλαδή δημιούργησε η Bilderberg πριν από την κρίση, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ευρώ".

Κάλαντα Ικαρίας Πρωτοχρονιάς


Ἡ Ὁσία Μελάνη ἡ Ρωμαία.



Ἔζησε στὰ χρόνια ποὺ βασιλιὰς ἦταν ὁ Ὀνώριος, δεύτερος γιὸς τοῦ Μεγάλου Θεοδοσίου. Οἱ γονεῖς της, εὐγενεῖς καὶ πλούσιοι, τὴν πάντρεψαν σὲ μικρὴ ἡλικία καὶ ἀπέκτησε δύο παιδιά. Ὅμως μεγάλες δοκιμασίες τὴν περίμεναν. Τὴν μητρική της καρδιὰ σπάραξε ὁ θάνατος τῶν δυὸ παιδιῶν της. Μετὰ ἀπὸ λίγο καὶ ἐντελῶς ξαφνικά, πέθανε καὶ ὁ σύζυγός της. Καὶ γιὰ νὰ γεμίσει τὸ πικρὸ ποτήρι τῆς λύπης, χάνει καὶ τοὺς γονεῖς της. Οἱ στιγμὲς δύσκολες. Ποιὸς θὰ τὴν παρηγορήσει; Μὰ ποιὸς ἄλλος; Ὁ Λόγος τοῦ Θεοῦ, ποὺ λέει: «τῇ ἐλπίδι χαίροντες, τῇ θλίψει ὑπομένοντες, τῇ προσευχῇ προσκαρτεροῦντες». Δηλαδή, ἡ ἀκλόνητη ἐλπίδα σας στὰ μέλλοντα ἀγαθά, νὰ σᾶς γεμίζει χαρὰ καὶ νὰ σᾶς ἐνισχύει γιὰ νὰ δείχνετε ὑπομονὴ στὴν θλίψη. Καὶ νὰ ἐπιμένετε στὴν προσευχή, συνεχίζει ὁ Λόγος τοῦ Θεοῦ, ἀπὸ τὴν ὁποία θὰ λαμβάνετε σπουδαία βοήθεια στὶς δύσκολες περιστάσεις τῆς ζωῆς σας.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ήταν ένας Γάλλος, ένας Δανός, ένας Αργεντίνος κι ένας Έλληνας -Ένα σύγχρονο πολιτικό «ανέκδοτο».

Ήταν ένας Γάλλος, ένας Δανός, ένας Αργεντίνος κι ένας Έλληνας -Ένα σύγχρονο πολιτικό «ανέκδοτο» 
Γράφει ο Μάνος Χατζηγιάννης 

Ήταν ένας Γάλλος, ένας Δανός, ένας Αργεντίνος κι ένας Έλληνας...
Κάπως έτσι δεν ξεκινούσαν όλα τα ανέκδοτα που λέγαμε μικροί με εναλλαγή πάντοτε στις εθνικότητες; Η κατάσταση στην Ελλάδα μετά την εγκληματική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών από όλες τις κυβερνήσεις σίγουρα δεν είναι αστεία όσο ένα ανέκδοτο πλην όμως το «ανέκδοτο» που θα εξιστορήσει σήμερα το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ  έχει πολλαπλά μηνύματα.
Μηνύματα για τον ελληνικό λαό κυρίως. Οι πολιτικοί απέδειξαν τόσα χρόνια πως δυσκολεύονται να αλλάξουν. Άλλα τάζουν από τα προεκλογικά παράθυρα, άλλα εφαρμόζουν όταν κατακτήσουν την εξουσία.
Αυτό εχεί σημασία τώρα που κοντοζυγώνουν οι εκλογές....

Δημητριάδος Ιγνάτιος: "Κοινωνία και εθνικό συμφέρον είναι πάνω από κόμματα".

Δημητριάδος Ιγνάτιος: "Κοινωνία και εθνικό συμφέρον είναι πάνω από κόμματα"
Της Μαρίας Μπραουδάκη
 
H κοινωνία βρίσκεται πιο μπροστά από τα κόμματα», διαπιστώνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος και συνιστά τα κόμματα «να θέσουν το εθνικό συμφέρον υπεράνω του κομματικού».
Ο Ιεράρχης εύχεται, μεταξύ άλλων, ο καινούργιος χρόνος να φέρει «διέξοδο και ελπίδα για τους νέους μας», σημειώνοντας πως είναι «τα μεγαλύτερα και πιο άδικα θύματα της οικονομικής κρίσης, που τούτη την ώρα δοκιμάζονται άγρια, καθώς βλέπουν τα όνειρά τους για το μέλλον να γκρεμίζονται και να ακυρώνονται».
Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτηρίζει «ανεπαρκή» την πολιτική ηγεσία του τόπου κατά τις τελευταίες δεκαετίες, αναφέρεται στον ρόλο των πολιτών υπογραμμίζοντας πως ο λαός πρέπει να γίνει «προσεκτικότερος στην επιλογή της πολιτικής του ηγεσίας», καυτηριάζει την κουλτούρα των MME και στέκεται στην ευθύνη της Εκκλησίας: «Η Εκκλησία δεν υπάρχει για να συσχηματίζεται με τον κόσμο, αλλά για να μεταμορφώνει τον κόσμο εν Χριστώ».

«Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει μέσα ο ίδιος».

«Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει μέσα ο ίδιος»
Είναι κακός ο γείτονάς σου. Στους άλλους έκανε κακό, μα στον εαυτό του μεγαλύτερο. 
Απαγόρευσε σ’ αυτούς που μετέφεραν νερό, να περάσουν από τη συνηθισμένη διαδρομή, μέσα από τα δικά του οικόπεδα.
Όταν είδε ότι αυτό δεν βοηθά, έφτιαξε περίφραξη. Αλλά οι άνθρωποι που μετέφεραν το νερό, πηδούσαν πάνω από την περίφραξη, επειδή ο άλλος δρόμος ήταν πολύ μακρύς. Τότε αυτός βάζει μεταλλική παγίδα στον φράκτη της εισόδου και τη σκεπάζει με ξερά χόρτα και καλάμια. Αλλά στην παγίδα έπεσε η κόρη του.

Eιδικές προσευχές για την απελευθέρωση των απαχθέντων Επισκόπων του Χαλεπίου (ΦΩΤΟ)

Eιδικές προσευχές για την απελευθέρωση των απαχθέντων Επισκόπων του Χαλεπίου (ΦΩΤΟ)
Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου ο Σύρος Πατριάρχης Mor Ιγνάτιος Εφραίμ Β “ Προκαθήμενος της Καθολικής Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μαζί με τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννης Ι΄ και με αντιπροσωπείες των δύο Εκκλησιών συμμετείχαν σε ειδική προσευχή που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Εφραίμ στο Χαλέπι για την απελευθέρωση των απαχθέντων Επισκόπων Χαλεπίου.
Μετά το πέρας της προσευχής οι δυο προκαθήμενοι συζήτησαν σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα και περιφερειακές εξελίξεις.

Πηγή:  poimin.gr

2912sinproseuxes.jpg
2912sinproseuxes1.jpg

Η αληθινή δύναμη της υπομονής.

Η αληθινή δύναμη της υπομονής
Κάποιος μοναχός, από δαιμονική επήρεια, έπεφτε συχνά σε σαρκικό αμάρτημα. 
Ολοένα όμως βίαζε τον εαυτό του να μην πετάξει το σχήμα του.
Και κάνοντας την καθημερινή του προσευχή, ικέτευε το Θεό στενάζοντας και λέγοντας:
- Κύριε, θέλω δε θέλω, σώσε με! Γιατί εγώ, σαν λάσπη που είμαι, ποθώ τη βρωμιά της αμαρτίας.
Εσύ όμως, σαν Θεός παντοδύναμος, μπορείς να μ’ εμποδίσεις. Αν ελεήσεις τον δίκαιο, τίποτα το σπουδαίο. Κι αν σώσεις τον καθαρό, τίποτα το θαυμαστό. Αυτοί είναι άξιοι ν’ απολαύσουν την αγαθότητά Σου. Σε μένα, Δέσποτα, φανέρωσε θαυμαστά το έλεός Σου. (Ψαλμ. 16, 7), και σ’ αυτό μου το κατάντημα δείξε την ανείκαστη φιλανθρωπία Σου. Γιατί στα χέρια Σου έχω αφεθεί εγώ, ο φτωχός από κάθε αρετή.

Εορτασμός Πρωτοχρονιάς στην ενορία μας



Εορτασμός Πρωτοχρονιάς

Τρίτη 31/12 
4:00μ.μ. Κάλαντα από νέους των κατηχητικών μας σχολείων και των Νεανικών δράσεων
5:00μ.μ.  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

Χρόνια Πολλά


Επίσκεψη ειρήνης σε έναν κόσμο ταραγμένο.

Επίσκεψη ειρήνης σε έναν κόσμο ταραγμένο
Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης

Ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων μάς βρίσκει όλους σε ένα προβληματισμό και σε μια περίσκεψη.
Θα καταθέσω τους λογισμούς μου δίχως προλόγους.
Η Αθήνα ακόμη μυρίζει φωτιά. Ο κόσμος σε μια απορία, παραζάλη, ταλαιπωρία και ανησυχία. Ποιος κέρδισε από αυτή τη μάχη των δρόμων, με τις τόσες καταστροφές και το χυμένο αίμα ενός αθώου παιδιού; Μπορεί κανείς να απαντήσει;
Παραμονές ενός άλλου παιδιού που ήλθε πριν από 2.000 χρόνια για να φέρει ειρήνη και να μιλήσει για αγάπη και των εχθρών. Ερχεται ξανά ο Χριστός σε μια εκκοσμικευμένη κοινωνία, με οικονομική κρίση, με δώρα, κίνηση και θόρυβο.

Δώρα "από καρδιάς".(Δεύτερη πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί της Ουγκάντας)


Και τα δώρα από την Ελλάδα. Κατά την περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων οργανώσαμε μαζί με πολλούς αφανείς ήρωες μία αποστολή πέντε μεγάλων κιβωτίων για την Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα. Τα δέματα έφτασαν την ημέρα του Αγίου Σπυρίδωνος και μοιράστηκαν σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο. Ρούχα για όλες τις ηλικίες ,πολλές καραμμέλες για τα παιδιά και πολλά παιχνίδια.Αυτό το πανηγύρι θα το θυμούνται όλοι.

Ανησυχία Πεκίνου για εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Κίνα.

Ανησυχία Πεκίνου για εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Κίνα
Ο επικεφαλής των Θρησκευμάτων, στην κυβέρνηση της Κίνας, Wang Tszoan, προειδοποίησε για τον κίνδυνο της εξάπλωσης του Χριστιανισμού στη χώρα, σημειώνει σε σημερινό δημοσίευμά του το BBC.

Σύμφωνα με τον Κινέζο υπουργό «Οι Κινέζοι θα πρέπει να προβούν σε αποφασιστική αντίσταση στις προσπάθειες άλλων χωρών να επιβάλουν τον χριστιανισμό στην Κίνα».

Πολυφαγία – Νηστεία – Δίαιτα.

Του Κωνσταντίνου Ερρίπη, θεολόγου - Καρδιολόγου

Π ο λ υ φ α γ ί α :
- Εἶναι ἡ λήψη περισσότερης τροφῆς ἀπό αὐτήν πού χρειάζεται ὁ ὀργανισμός.
- Εἴδη πολυφαγίας: Ἡ ὀφειλόμενη σέ ὀργανικές νόσους, σέ ψυχικές νόσους, σέ ψυχική ἐπιβάρυνση τοῦ ἀτόμου καί σἐ ἐπιπόλαιη διατροφική συμπεριφορά.

Ν η σ τ ε ί α :
Ἡ ἠθελημένη ἀποχή ἀπό ὀρισμένες τροφές γιά λόγους καθαρά πνευματικούς.

Δ ί α ι τ α :
Ἡ ἠθελημένη λήψη τῆς σωστῆς ποιοτικά καί ποσοτικά τροφῆς ἤ τῆς μειωμένης ὅταν ἐπιδιώκουμε νά ἐπανέλθουμε στό φυσιολογικό μας βάρος.

Δ ι α σ α φ η ν ί σ ε ι ς  -  Ἐ π ι σ η μ ά ν σ ε ι ς

Κλέφτες με ...συνείδηση επέστρεψαν δώρα σε ορφανοτροφείο.

Κλέφτες με ...συνείδηση επέστρεψαν δώρα σε ορφανοτροφείο
Κλέφτες με μεγάλη... καρδιά, που είχαν αρπάξει κούτες χωρίς να ελέγξουν προηγουμένως το περιεχόμενό τους, τις παρέδωσαν σε ένα ορφανοτροφείο όταν διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για χριστουγεννιάτικα δώρα που προορίζονταν για ορφανά παιδιά.
Τη νύχτα των Χριστουγέννων, οι άγνωστοι δράστες άνοιξαν το αυτοκίνητο μιας υπαλλήλου του σωματίου Βλαντμάμα στο Βλαδιβοστόκ και πήραν όχι μόνο προσωπικά είδη της γυναίκας αλλά και τα 55 δώρα για τα παιδιά.

Ἡ Ἁγία Ἀνυσία ἡ Ὁσιομάρτυς.

Ἡ Ἁγία Ἀνυσία, ἔζησε στὰ χρόνια τοῦ αὐτοκράτορος Διοκλητιανοῦ (298 μ.Χ.). Καταγόταν ἀπὸ τὴν Θεσσαλονίκη καὶ ἦταν θυγατέρα γονέων εὐσεβῶν καὶ πολὺ πλουσίων. Ὅταν πέθαναν οἱ γονεῖς της, ἡ Ἀνυσία στάθηκε κυρία τοῦ ἐαυτοῦ της. 
Οὔτε τὰ πλούτη ποὺ κληρονόμησε τὴν μέθυσαν, οὔτε ἡ ὀρφάνια της τὴν παρέσυρε. Ἀλλὰ μὲ φρόνηση καὶ ἐγκράτεια, προσπαθοῦσε πάντα νὰ μαθαίνει «τί ἐστὶν εὐάρεστον τῷ Κυρίῳ». Τί δηλαδή, εἶναι εὐχάριστο καὶ εὐπρόσδεκτο στὸν Κύριο.
Ἡ εὐσέβειά της αὐτή, τὴν ἔκανε γνωστὴ στοὺς εἰδωλολάτρες. Μιὰ φορὰ λοιπόν, ἐνῶ πήγαινε στὴν ἐκκλησία, τὴν συνάντησε κάποιος εἰδωλολάτρης στρατιώτης. Ἀφοῦ τὴν ἔπιασε βίαια, τὴν ἔσυρε στοὺς βωμοὺς τῶν εἰδώλων καὶ τὴν πίεζε νὰ θυσιάσει στοὺς Θεούς.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ο Καταδρομέας τ.Α/ΓΕΣ Στρατηγός Τσέλιος ξεσπά… Δεν ανέχομαι την απαξίωση του Έλληνα Μαχητή!

Ο Καταδρομέας τ.Α/ΓΕΣ Στρατηγός Τσέλιος ξεσπά… Δεν ανέχομαι την απαξίωση του Έλληνα Μαχητή!
Χαράματα τ.Α/ΓΕΣ ο Στρατηγός Τσέλιος ανηφόριζε πεζός τους Βράχους των Μετεώρων και είναι γνωστό σε όσους τον ξέρουν ότι ο Αρχηγός ήταν και είναι πάντα κοντά στο Θεό!
Οι προσπάθειες που κάναμε να καταφέρουμε να του αποσπάσουμε κάποιες από τις σκέψεις του και τις μνήμες του δέκα μήνες μετά την αποστρατεία του και μετά την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του τελικά απέδωσαν αν και ο Στρατηγός δεν είναι από τους ανθρώπους που αγαπά την δημοσιότητα!
Πόσο σοβαρή ήταν η περιπέτεια της υγείας σας τον ρωτήσαμε!
Ο πληγωμένος Καταδρομέας παραμένει πάντα Καταδρομέας ήταν η κοφτή απάντηση του χωρίς να αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες !

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ.

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, από τις πρωινές ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 7-9 μποφόρ στο Αιγαίο και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Πιο συγκεκριμένα:
Την Τρίτη, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πυκνές κατά τόπους στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και νότια).

Μετά τα Χριστούγεννα.

Μετά τα Χριστούγεννα
Δεν προλαβαίνουμε να χαρούμε τα Χριστούγεννα, αυτή τη γιορτή της ειρήνης και της καλωσύνης που ακτινοβολεί το Παιδί της Βηθλεέμ, και τότε το ευαγγέλιο μάς προσκαλεί να παρασταθούμε μάρτυρες της έκρηξης μιας τρομακτικής μοχθηρίας απέναντι σ’ Αυτό, μιας μοχθηρίας που ποτέ δε θα τελειώσει ή θα αδυνατίσει.[…]
Ιστορικά γνωρίζουμε ότι ο Ηρώδης βασίλευε στην Παλαιστίνη με τη σύμφωνη γνώμη και υπό την προστασία των Ρωμαίων κατακτητών, και πως ήταν ένας απάνθρωπος και άδικος τύραννος. Στην αντίδραση του στη γέννηση του Χριστού, το ευαγγέλιο μάς δίνει το αιώνιο πορτραίτο της επίγειας εξουσίας που ο μοναδικός σκοπός και η ενέργειά της εξαντλούνται στη διατήρηση, χρησιμοποίηση και υπεράσπιση της δύναμης που κατέχει ενάντια σε ο,τιδήποτε πιθανώς απειλεί την ύπαρξή της.

Ιστορία αγάπης.

π. Δημητρίου Μπόκου

Ὁ ὁδηγὸς ἀνέβηκε σβέλτα στὴ θέση του καὶ ἔβαλε μπρὸς τὴ μηχανή. 
Οἱ τελευταῖοι ἐπιβάτες ἀνέβηκαν βιαστικά, βάλθηκαν νὰ ψάχνουν τὶς θέσεις τους. Προπαραμονὴ Χριστουγέννων, ἡ κίνηση στὸ ζενίθ. 
Ἔσκυψε νὰ σηκώσει τὴ βαλίτσα της, μὰ ὁ ἄντρας της τὴν πρόλαβε. Τὴν τακτοποίησε στὸν χῶρο τῶν ἀποσκευῶν καὶ γύρισε κεφάτος κοντά της. 

-  Ἄντε λοιπόν, καλό σου ταξίδι, τῆς χαμογέλασε ἀποχαιρετώντας την. Σὲ λίγο πάλι ραντεβοῦ ἐδῶ. 

Χαμογελαστές ημέρες...

Χαμογελαστές ημέρες...


Ήταν μια μόνη γυναίκα. Ο άντρας της είχε πεθάνει χρόνια πριν. Το παιδί της στο εξωτερικό. 
Στην κρύα πολυκατοικία που έμενε, κανείς δεν της είχε δώσει σημασία. Η ίδια το προτιμούσε έτσι. Να είναι απαρατήρητη.

Ήρθαν και φέτος οι μέρες των γιορτών. Αλλά παρόλο που ήταν μόνη της, αυτή αισθανόταν μια ευτυχία. 
Το βλέμμα της απέπνεε μια γαλήνη, μια ηρεμία. Μια γλυκιά αίσθηση πως όλα θα πάνε καλά.
Σηκώθηκε απ'την κουνιστή καρέκλα (παλιό δώρο του συζύγου της), άφησε στο πλάι το κομποσχοίνι της. Τα χείλη της χαμογελαστά -όπως πάντα- συνέχιζαν να ψελλίζουν: "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησέ με"...

Πως γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στην Αλβανία (ΦΩΤΟ)

Πως γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στην Αλβανία (ΦΩΤΟ)
Λαμπρή η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου, "Ο Ιησούς ταπείνωσε τον εαυτό του, δίνοντας έμφαση στην αξία των ταπεινών" είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.  
Μετά το τέλος της Λειτουργίας, έγινε και η ανάγνωση του μηνύματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ Μπουγιάρ Νισάνι.

Ο Ηρώδης στην εποχή μας.

Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός

 Στη ζωή μας συναντούμε σκληρούς και άδικους ανθρώπους. Αναρωτιόμαστε πολλές φορές για τα κίνητρα της συμπεριφοράς τους, όχι μόνο έναντί μας, αλλά και έναντι των άλλων ανθρώπων. Πώς μπορούν να κάνουν κακό;  
Πώς μπορούν να αισθάνονται ήρεμοι με τον εαυτό τους και την συνείδησή τους, όταν δεν δείχνουν ανθρωπιά, αγάπη, συμπαράσταση στους υπολοίπους, αλλά είναι έτοιμοι να βλάψουν, να στενοχωρήσουν, να προχωρήσουν με γνώμονα το συμφέρον τους, αδιαφορώντας για τα δάκρυα, τον πόνο, τον θυμό που προκαλούν; 

Χριστουγεννιάτικη τρυφερότητα στον Πατριαρχικό Θρόνο του Φαναρίου.

Χριστουγεννιάτικη τρυφερότητα στον Πατριαρχικό Θρόνο του Φαναρίου

  • Από  nyxthimeron.com
 
Χριστουγεννιάτικη τρυφερότητα
  στον Πατριαρχικό Θρόνο του Φαναρίου

Πηγή:  nyxthimeron.com

ISIL: «Αργά ή γρήγορα θα κατακτήσoυμε την Ευρώπη - Θα σας κάνουμε σκλάβους».

ISIL: «Αργά ή γρήγορα θα κατακτήσoυμε την Ευρώπη - Θα σας κάνουμε σκλάβους»
Oι φονιάδες ισλαμιστές του ISIL απειλούν την Ευρώπη και τους κατοίκους της ότι «Αργά ή γρήγορα θα κατακτήσoυμε την Ευρώπη» αμέσως μετά τις επιθέσεις εναντίον πεζών στη Γαλλία αλλά και τις διαδηλώσεις κατά του ισλαμισμού στη Γερμανία.

Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του επάνω σε περαστικούς φωνάζοντας "Ο Θεός είναι μεγάλος" (Allahu Akbar) στην πόλη της Ντιζόν, τραυματίζοντας ένδεκα ανθρώπους, δύο από τους οποίους σοβαρά, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Δημοσίευμα της Der Standard για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Δημοσίευμα της Der Standard για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Εκτενή αναφορά στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κυρίως από το αναγκαστικό δάνειο αλλά και από τις πολεμικές αποζημιώσεις για την επί 3,5 χρόνια ναζιστική κατοχή, κάνει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard στη χριστουγεννιάτικη έκδοσή της, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση της σχετικής εμπιστευτικής έκθεσης, από την ειδική ομάδα εργασίας στον υπουργό Οικονομικών.
«Οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο του 1941 έως το Σεπτέμβριο του 1944 και πίσω τους δεν άφησαν τίποτε άλλο παρά καμένη γη και τη μνήμη για την πείνα, τις σαδιστικές σφαγές και εκτοπίσεις.

Τὰ Ἅγια Νήπια (περίπου 14.000) ποὺ ἐσφάγισαν μὲ διαταγὴ τοῦ Ἡρώδη.

Ὅταν οἱ Μάγοι δὲν ἐπέστρεψαν στὸν Ἡρώδη νὰ τοῦ ποῦν ποῦ εἶναι ὁ Χριστός, ὁ πονηρὸς αὐτὸς βασιλιὰς μηχανεύθηκε ἄλλο σχέδιο γιὰ νὰ ἐξοντώσει τὸ Θεῖο Βρέφος.
Εἶχε ἀκούσει ὅτι, σύμφωνα μὲ τὶς Γραφές, τόπος γέννησης τοῦ Χριστοῦ θὰ ἦταν ἡ Βηθλεέμ. Ἐπειδὴ ὅμως δὲ γνώριζε ποιὸς ἦταν ὁ Ἰησοῦς ἂν βρισκόταν μέσα στὴ Βηθλεὲμ ἢ στὰ περίχωρά της καὶ ἐπειδὴ συμπέρανε ὅτι τὸ παιδὶ θὰ ἦταν κάτω ἀπὸ δυὸ χρονῶν, ἔδωσε διαταγὴ νὰ σφαγοῦν ὅλα τὰ παιδιὰ τῆς Βηθλεὲμ καὶ τῶν περιχώρων της, μέχρι τῆς ἡλικίας τῶν δύο ἐτῶν.
Ἡ σφαγὴ ἔγινε ξαφνικά, ὥστε νὰ μὴ μπορέσουν οἱ οἰκογένειες νὰ ἀπομακρυνθοῦν μὲ τὰ βρέφη τους. Καὶ οἱ δυστυχισμένες μητέρες εἶδαν νὰ σφάζονται τὰ παιδιά τους μέσα στις  ἴδιες τὶς ἀγκαλιές τους.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν στην Τουρκία γιατί Χριστούγεννα μοίραζαν το Ευαγγέλιο (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθησαν στην Τουρκία γιατί Χριστούγεννα μοίραζαν το Ευαγγέλιο (ΦΩΤΟ)
Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος

Παραμονές της εορτης των Χριστουγέννων και στην πόλη της Αττάλειας κάποιοι Τούρκοι θέλησαν να στήσουν ένα πάγκο στο ιστορικό μέρος της πόλης για να διανέμουν δωρεάν το ευαγγέλιο στην τουρκική γλώσσα, ενώ παράλληλα είχε έρθει και μια χορωδία για να ψάλει χριστουγεννιάτικους ύμνους στους περαστικούς.
Δεν πέρασαν όμως πολλές ώρες από την στιγμή που στήθηκε ο πάγκος και τοποθέτησαν πάνω του τα ευαγγέλια για να τα δωρίσουν στους ενδιαφερομένους και έφτασε η αστυνομία που προφανώς είχε ειδοποιηθεί. Χωρίς πολλά λόγια οι Τούρκο αστυνομικοί συνέλαβαν αμέσως τους δωρητές του ευαγγελίου και τους οδήγησαν στα κρατητήρια για ανάκριση ενώ διέλυσαν την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

Γέρων Παΐσιος: Χριστούγεννα και να κοιμηθούμε! Η μητέρα μου έλεγε: «Απόψε μόνον οι Εβραίοι κοιμούνται».

Γέρων Παΐσιος: Χριστούγεννα και να κοιμηθούμε! Η μητέρα μου έλεγε: «Απόψε μόνον οι Εβραίοι κοιμούνται»
Η καρδιά σας να γίνει Αγία Φάτνη και το Πανάγιο Βρέφος της Βηθλεέμ να σας δώσει όλες τις ευλογίες Του.

Όταν ο νους είναι στα θεία νοήματα, ζει τα γεγονότα ο άνθρωπος, και έτσι αλλοιώνεται».
«Ο Χριστός με τη μεγάλη Του αγάπη και με την μεγάλη Του αγαλλίαση που σκορπάει στις ψυχές των πιστών με όλες τις άγιες γιορτές Του, μας ανασταίνει αληθινά αφού μας ανεβάζει ψηλά πνευματικά. Αρκεί να συμμετέχουμε και να έχουμε όρεξη πνευματική να τις πανηγυρίζουμε πνευματικά· τότε τις γλεντάμε πνευματικά και μεθάμε πνευματικά από το παραδεισένιο κρασί που μας φέρνουν οι Άγιοι και μας κερνούν.

Ας βαστάξει αυτός ο Μπάλλος.


Απληστία, τσιγγουνιά και ελεημοσύνη.

Απληστία, τσιγγουνιά και ελεημοσύνη
Ο στάρετς αγωνιζόταν επίμονα κατά της τσιγγουνιάς και της απληστίας, της ασυμπάθειας προς το πλησίον, για την άκαρπη συσσώρευση του πλούτου.

Έλεγε ότι τέτοιοι άνθρωποι, που ζουν μόνο για τη δική τους ικανοποίηση, που δεν θέλουν να σκέφτονται τους φτωχούς αδελφούς τους, είναι όμοιοι με τον άπληστο πλούσιο του Ευαγγελίου.
Ο στάρετς καλούσε τους ανθρώπους που είχαν πλούτο να βοηθούν τους φτωχούς, ακολουθώντας τα λόγια του αποστόλου: «Οι έχοντες ως μη έχοντες και οι μη έχοντες ως έχοντες». Με το παράδειγμα της φύσεως αποκάλυπτε την αμοιβαία σχέση των δημιουργημάτων του Θεού:

55ο Παιδαγωγικό Συνέδριο με θέμα: «Αναζήτηση της ωραιώτητας σε καιρούς βαρβαρότητας».

Ο Τομέας Επιστημόνων του Συλλόγου «Ο Μέγας Βασίλειος» οργανώνει το 55ο Παιδαγωγικό Συνέδριο με θέμα: «Αναζήτηση της ωραιώτητας σε καιρούς βαρβαρότητας» το οποίο θα πραγματοποιηθεί: 
•στην  Αθήνα την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014στο Ἀμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2, Ἀθήνα, Στάση Μετρό: «Εὐαγγελισμός» και
• στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015στο Αμφιθέατρο του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (Διακονία), οδός Ν. Πλαστήρα 65, Χαριλάου, τηλ. 2310397700. 

Συμπεθέρα Ικαρίας-Κ.Παπαδοπούλου - Ωδείο Αθηνών


Αφύπνιση από τον εθνικό λήθαργο ζητά ο Αρχιεπίσκοπος. Καταδικάζει όσους στηρίζουν την κατοχή.


Του Κυριάκου Πομηλορίδη

Τα φαινόμενα διαφθοράς, που ταλανίζουν την κοινωνία, σε συνδυασμό με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, σημαδεύουν τα φετινά Χριστούγεννα. 
Η πατρίδα κινδυνεύει από την τουρκική κατοχή, και η κοινωνία από τη σήψη, διαμήνυσε στη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιό του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.
 

Σε «πνευματική και εθνική εγρήγορση και «αφύπνιση από τον εθνικό λήθαργο» καλεί λαό και ηγεσία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, καθώς όπως σημειώνει στην Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο του που διαβάστηκε σε όλους του ναούς της Κυπρου, σήμερα δεν κινδυνεύει μόνο η πατρίδα από την τουρκική κατοχή, αλλά και κοινωνία από την σήψη και την διαφθορά:
 

Πώς θα ρίξετε την πίεση σε 30 μόλις λεπτά!


e576f72a004bc5c431ada51885c45836_L
Τριάντα μόλις λεπτά την εβδομάδα είναι αρκετά για να ρίξετε την αρτηριακή σας πίεση και να βελτιώσετε την αντοχή σας.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «PLoS One» και πραγματοποιήθηκε από ερευνητές τους Πανεπιστημίου McMaster από το Οντάριο.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ένα λεπτό έντονης άσκησης διεγείρει φυσιολογικές αλλαγές που συνδέονται με την βελτίωση της υγείας, σε υπέρβαρους ενήλικες.
Είναι ενδεικτικό ότι μετά από 6 εβδομάδες, 14 υπέρβαροι συμμετέχοντες βελτίωσαν την αντοχή τους κατά 12%, είχαν καλύτερες τιμές αρτηριακής πίεσης, αλλά και βελτιωμένη μυϊκή δραστηριότητα.

Σχόλια στον Απόστολο της Κυριακής μετά τα Χριστούγεννα.



Τό Εὐαγγέλιον τό εὐαγγελισθέν ὑπ᾽ ἐμοῦ οὐκ ἔστι κατά ἄνθρωπον...ἀλλά δι᾽ ἀποκαλύψεως ᾽Ιησοῦ Χριστοῦ᾽ (Γαλ. 1, 11.12)

α. Κυριακή μετά τά Χριστούγεννα, καί τό ἀποστολικό ἀνάγνωσμα ἀπό τήν πρός Γαλάτας ἐπιστολή τοῦ ἀποστόλου Παύλου ἀναφέρεται στή βεβαιότητα τοῦ ἀποστόλου ὅτι τό κήρυγμα τοῦ εὐαγγελίου πού κήρυξε στούς Γαλάτες δέν τό ἄκουσε καί δέν τό παρέλαβε ἀπό ἀνθρώπους, ἀλλά μέ ἀποκάλυψη τοῦ ἴδιου τοῦ Χριστοῦ. Πρός ἐπίρρωση μάλιστα τῆς βεβαιότητός του αὐτῆς φέρνει τήν προγενέστερη ζωή του, πῶς δηλαδή ἀπό ζηλωτής τῶν ἰουδαϊκῶν παραδόσεων καί διώκτης γι᾽ αὐτό τῶν χριστιανῶν μεταστράφηκε καί ἔγινε ὁ ἴδιος ἔνθερμος πιστός τοῦ Κυρίου ᾽Ιησοῦ Χριστοῦ καί ἀπόστολός Του στά ἔθνη, κάτι πού σφραγίστηκε ἀπό τήν ἐπικοινωνία του καί μέ τούς ἀποστόλους μαθητές τοῦ Κυρίου, ἰδίως τόν Πέτρο καί τόν ᾽Ιάκωβο.

Πως έρχεται ο Χριστός μέσα μας.

Screen shot 2014-12-18 at 12.53.45 PM

Αν δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, 
για να εγκύψει μέσα μας ο Χριστός, 
μετάνοια δεν έρχεται. 

Οἱ Ἅγιοι Δισμύριοι (20.000) Μάρτυρες οἱ ἐν Νικομηδείᾳ καέντες.

Τὸν 4ο αἰώνα μ.Χ., ἐπὶ Διοκλητιανοῦ καὶ Μαξιμιανοῦ, οἱ χριστιανοὶ τῆς Νικομήδειας ἦταν ἀρκετὰ πολυπληθείς. Ὁ ἐπίσκοπος Ἄνθιμος, ἄνδρας ἄξιος καὶ μὲ αὐταπάρνηση, κοπίαζε νύχτα – μέρα γιὰ τὶς ψυχὲς τῶν πιστῶν. Ἡ πρόοδος αὐτὴ τῶν χριστιανῶν κέντρισε τὸ φθόνο τῶν εἰδωλολατρῶν ἀρχόντων καὶ θέλησαν νὰ ἐξοντώσουν τὴν χριστιανικὴ Ἐκκλησία, προπάντων στὰ μεγαλύτερα καὶ πολυπληθέστερα κέντρα της.
Σχεδίασαν λοιπόν, ἀνήμερα Χριστούγεννα νὰ κάνουν γενικὴ σφαγὴ τῶν χριστιανῶν τῆς Νικομήδειας. Οἱ χριστιανοὶ εἶχαν μαζευτεῖ καὶ πανηγύριζαν τὸ κοσμοσωτήριο γεγονὸς τῆς γεννήσεως τοῦ Χριστοῦ. Ὁ ἐπίσκοπος, μόλις πληροφορήθηκε ὅτι τοὺς εἶχαν περικυκλώσει στρατὸς καὶ ὄχλος εἰδωλολατρῶν μὲ ὄπλα καὶ ρόπαλα, διέταξε νὰ γίνει γρήγορα ἡ κοινωνία τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων. Ἔπειτα, βάπτισε τοὺς κατηχουμένους, γιὰ νὰ ἔχουν ἀσφαλὴ ἐφόδια στὴν αἰώνια σωτηρία.

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Στην «κατάψυξη» η χώρα: Δείτε πού έδειξε -5 το θερμόμετρο...


Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας βροχές και χιόνια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που «περνά» από την χώρα μας τις τελευταίες ώρες. 
Μάλιστα, το θερμόμετρο έδειξε ακόμα και 5 βαθμούς κάτω από το μηδέν!

Με έκτακτο δελτίο, όπως σας έχουμε ενημερώσει, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βαρυχειμωνιά έως τις απογευματινές ώρες, ενώ το κρύο, οι βροχές και τα χιόνια θα επιστρέψουν ξανά από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, συνοδευόμενα από νοτιάδες που θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Αλβανίας Αναστάσιος: «Εκπληκτικές οι επεμβάσεις του Θεού. Υπέρβαση του αδυνάτου».

Αλβανίας Αναστάσιος: «Εκπληκτικές οι επεμβάσεις του Θεού. Υπέρβαση του αδυνάτου»


Το μήνυμα των Χριστουγέννων που πρέπει να μπει στο σπίτι και στην καρδιά του κάθε Χριστιανού επισημαίνει στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.Αναστάσιος.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
Προς τον ευλαβή κλήρο και λαό,
Τέκνα εν Κυρίω προσφιλέστατα,
«Όπου Θεός δε βούλεται νικάται φύσεως τάξις»
(Ύμνος από τον όρθρο των Χριστουγέννων)
Απρόσμενοι οι τρόποι με τους οποίους ενεργεί ο Θεός. Ασύλληπτοι στην ανθρώπινη λογική. Τα γεγονότα των Χριστουγέννων επιβεβαιώνουν αυτή την αλήθεια.
Ο Ιησούς Χριστός, ο Λυτρωτής του κόσμου, δεν εισέρχεται στην ιστορία της ανθρωπότητος ως στρατηλάτης ή πανίσχυρος κυβερνήτης.