Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ηλικιωμένη μουσουλμάνα θέλει να θρέφει κότες μέσα σε σερβική εκκλησία!

Ηλικιωμένη μουσουλμάνα θέλει να θρέφει κότες μέσα σε σερβική εκκλησία!



H Φάτα Όρλοβιτς, 73 ετών, μουσουλμάνα από τη Βοσνία, ορκίζεται ότι θα θρέφει κοτόπουλα στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία όσο μένει εκεί, ισχυριζόμενη ότι η εκκλησία χτίστηκε μετά τον πόλεμο. σε χώρο που ανήκει στην ιδιοκτησία της.
Η γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το χωριό Konjović Polja κατά τη διάρκεια του πολέμου, κι όταν επέστρεψε στο σπίτι της πέντε χρόνια μετά τον πόλεμο διαπίστωσε ότι μια ολόκληρη  Εκκλησία στεκόταν στην ιδιοκτησία της.

Έχει καταλήξει πολλές φορές στο δικαστήριο με σκοπό την διακοπή των θρησκευτικών τελετών. Έγινε ηρωίδα των Μουσουλμάνων  στη Βοσνία. Αγωνίζεται ακόμα με τις αρχές για να καταστρέψει την Εκκλησία.
Το 2010, κατά τη διάρκεια των τοπικών εκλογών, η αστυνομία την πρόλαβε λίγο πριν χτυπήσει τον τοπικό ιερέα με τούβλο. Η γυναίκα ζει μόνη της, ενώ οι συγγενείς της είναι στις ΗΠΑ. Είπε ότι έχει 28 διαδόχους, και ένας από αυτούς θα την εκδικηθεί! 
Το Ανώτατο Δικαστήριο στη Μπάνια Λούκα (πρωτεύουσα της Σερβικής Δημοκρατίας (Σερβική μισό της Βοσνίας)) αποφάνθηκε υπέρ της  Φάτα για να καταργηθεί η εκκλησία, αλλά υπό τον όρο, ότι πρέπει να βρει νέα θέση για την εκκλησία.
Στο τέλος Φάτα είπε: "Αυτή δεν είναι η θέση για την εκκλησία, θα πρέπει να χτιστει εκκλησία στη δική τους γη (Σέρβων), όχι στα δικά μας χωράφια (μουσουλμανικά)". Η εκκλησία χτίστηκε το 1996, ένα χρόνο μετά τον πόλεμο.

Πηγή:   theorthodoxchurch.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου