Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Οι πιστοί αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τον καρκίνο.


prayer

Η πίστη στον θεό βελτιώνει την ποιότητα ζωής των καρκινοπαθών, τους βοηθά να αντέξουν τον πόνο και να προσαρμοστούν καλύτερα στις οδηγίες των γιατρών και στις "απαιτήσεις" της χημειοθεραπείας.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών, η ενεργή συμμετοχή των ασθενών στα τελετουργικά της θρησκείας τους αποτελεί ένα επιπλέον όπλο στη μάχη που δίνουν με τον καρκίνο, καθώς ενισχύει την ψυχολογία τους και τους γεμίζει ελπίδα και δύναμη ώστε να συνεχίσουν τη θεραπεία τους.
"Τα μονοπάτια και οι διαδρομές είναι περίπλοκες. Ωστόσο όσοι καταφεύγουν στη θρησκευτική οδό προσαρμόζονται πιο αποτελεσματικά και εμφανίζουν καλύτερη φυχοσωματικότητα" εξηγεί ο ψυχολόγος του ογκολογικού τμήματος της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Γρηγόρης Οικονόμου.
Πιο συνεργάσιμοι
Από την έρευνα του πανεπιστημίου προέκυψε, επίσης, όπ η ένταξη σε θρησκευτικές ομάδες λειτουργεί ευεργετικά για τους καρκινοπαθείς, ενώ διαπιστώθηκε όπ οι ασθενείς με ισχυρή πίστη είναι mo συνεργάσιμοι, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν στον μέγιστο βαθμό τα οφέλη της χημειοθεραπείας.
"Αν ο τρόπος της ψυχικής και κοινωνικής πλαισίωσης είναι η θρησκεία, είδαμε ότι όσο μεγαλώνει η υποστήριξη τόσο μειώνεται η κατάθλιψη των ασθενών" σημειώνει ο κ. Οικονόμου.
Οσο για τη δύναμη που αντλούν οι καρκινοπαθείς από τη θρησκεία;
"Ερευνες έχουν δείξει ότι η θρησκευτικότητα μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στη μείωση του πόνου ή την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Δεν πρόκειται για θαύμα. Η εύρεση νοήματος στη ζωή, ενός καταφυγίου όπου αφήνεσαι στα δύσκολα, βοηθάει" τονίζει ο ίδιος.
Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας επισημαίνουν, μάλιστα, ότι οι καρκινοπαθείς πρέπει να ενθαρρύνονται για την άσκηση της θρησκευτικής δραστηριό τητάς τους, έχοντας και τη βοήθεια ιερέων.

Πηγή:   romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου