Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ιταλία: Διευθυντής σχολείου καταργεί τα... Χριστούγεννα.

Ιταλία: Διευθυντής σχολείου καταργεί τα... Χριστούγεννα
Μπορεί κάθε χρόνο τα παιδιά να κάνουν πρόβες για τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες γιορτές στα σχολεία τους, όμως, ο διευθυντής του εκπαιδευτικού ιδρύματος Γκαρόφανι στην περιοχή Ροτζάνο του Μιλάνο αποφάσισε να καταργήσει τη γιορτή των Χριστουγέννων.
Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος ο διευθυντής Μάρκο Πάρμα, ανακοίνωσε στους μαθητές πως θα διεξαχθεί γιορτή, αλλά δε θα έχει… οσμή Χριστουγέννων, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να ερμηνευθεί ως «επικίνδυνα προκλητικό» αν τα παιδιά τραγουδήσουν τραγούδια που σχετίζονται με τη θρησκεία μετά το μακελειό στο Παρίσι.
Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως στο σχολείο φοιτούν μαθητές που κατάγονται από άλλες χώρες και έχουν διαφορετική θρησκεία σε ποσοστό που αγγίζει το 20%, ενώ από τους τοίχους έχει αφαιρεθεί ο Εσταυρωμένος εδώ και πολλά χρόνια.

«Εμένα με ενδιαφέρει το σχολείο να το μοιράζονται όλοι και τίποτα να μη φέρει σε δύσκολη θέση κανέναν. Η γιορτή του Χειμώνα θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Πάρμα, απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις γονέων που κάνουν λόγο για «αδικία».
Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Padania1 είπε ότι η «κατάργηση των παραδόσεων τάσσεται υπέρ των τρομοκρατών».
Ο Σαλβίνι συμπλήρωσε: «Σκεφτείτε αν αυτοί του Ισλαμικού Κράτους μας ακούν, πώς θα μας κοροϊδεύουν».
Από την άλλη, οι μουσουλμάνοι της περιοχής, των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο σχολείου, υποστηρίζουν ότι δεν ενοχλούνται αν οι μαθητές τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Πηγή:   protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου