Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ωπα, γλέντια...

a2
Σχόλιο του Μητροπολίτου Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκταρίου 

Μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδος βγήκαν κάποιοι στην Ελλάδα, που αυτοπροσδιορίζονται ως Άθεοι, και μας ενημέρωσαν ότι την Μεγάλη Παρασκευή θα πραγματοποιούσαν «Φανερό Δείπνο» με ψητά κρέατα...
Ε, και; Νομίζουν αυτοί οι εξυπνάκηδες ότι πρόσβαλαν εμάς τους Ορθοδόξους;
Είμαι Ορθόδοξος Κληρικός και ζω σε μία πόλη δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων από τους οποίους σχεδόν το 80% δηλώνει χωρίς θρήσκευμα. Οι υπόλοιποι είναι Βουδδιστές, Ταοϊστές, Ινδουϊστές, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι.
Μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι προσωπικά ένιωσα κάποια προσβολή επειδή την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και την Μεγάλη Εβδομάδα που νήστευα, εκατομμύρια άλλοι στην ίδια πόλη κατέλυαν εις πάντα;

Αυτές οι ανοησίες αποδεικνύουν πόσο μικρή γνώση έχουν ορισμένοι στην Ελλάδα για την πνευματική σημασία των εκκλησιαστικών πρακτικών.
Τέλος, επειδή θέλω να πιστεύω ότι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Άθεοι στην Ελλάδα δεν έχουν την διάθεση να λοιδωρούν μόνο εμάς τους χριστιανούς, τους προκαλώ τον ερχόμενο Ιούλιο που οι μουσουλμάνοι θα εορτάσουν το Ραμαζάνι να πάνε στην Βόρεια Ελλάδα και να στήσουν έξω από τα Τζαμιά, από την ανατολή μέχρι την δύση του Ηλίου, Πανηγύρι Κεφτέδων.
Ωπα, γλέντια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου