Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Οι γυναίκες που πηγαίνουν συχνά στην εκκλησία ζουν περισσότερο.

Οι γυναίκες που πηγαίνουν συχνά στην εκκλησία ζουν περισσότερο
Πέντε μήνες παραπάνω ζουν κατά μέσο όρο οι γυναίκες οι οποίες επισκέπτονται την εκκλησία πάνω από μία φορά την εβδομάδα, σε σύγκριση με όσες δεν πηγαίνουν καθόλου, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Βάσει της ίδιας έρευνας, οι γυναίκες που παρακολουθούν τη λειτουργία στην εκκλησία πάνω από μια φορά την εβδομάδα εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο κατά 33% να χάσουν τη ζωή τους πρόωρα.
Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας Τάιλερ Βαντερβίλε, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 74.500 γυναίκες -κυρίως καθολικές και διαμαρτυρόμενες- για μια περίοδο 16 ετών.
Όσες γυναίκες πήγαιναν στην εκκλησία μια φορά την εβδομάδα, εμφάνιζαν 26% μειωμένο κίνδυνο θανάτου μέσα στα επόμενα 16 έτη, ενώ για όσες πήγαιναν λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα, ο κίνδυνος ήταν 13% μικρότερος σε σχέση με όσες δεν πατούσαν καθόλου το πόδι τους στην εκκλησία.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι για τις γυναίκες που πήγαιναν στην εκκλησία μία φορά την εβδομάδα ή περισσότερες, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου ειδικότερα από καρδιαγγειακά αίτια ήταν μειωμένος κατά 27%, ενώ από καρκίνο κατά 21%.
«Εν μέρει τα οφέλη από την εκκλησία πηγάζουν από την αύξηση της κοινωνικής υποστήριξης, την αποθάρρυνση του καπνίσματος, την μείωση της κατάθλιψης και την ανάπτυξη μιας πιο αισιόδοξης και ελπιδοφόρας οπτικής για τη ζωή, κάτι που βοηθάει τους ανθρώπους», εξήγησε ο κ. Βαντερβίλε.
Η σχετική δημοσίευση έγινε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Internal Medicine».

Πηγή:   tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου