Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Εγκαίνια πολυδύναμου κοινωνικού ιατρείου από την Μητρόπολη Πειραιώς.

Εγκαίνια πολυδύναμου κοινωνικού ιατρείου από την Μητρόπολη Πειραιώς 
Τα του πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το οποίο θα λειτουργήσει σε ιδιόκτητο χώρο της επί των οδών Ζωσιμάδων και Τσαμαδού, θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στις 7:00 το απόγευμα.
Η νέα αυτή ανθρωπιστική δράση της τοπικής μας Εκκλησίας πραγματοποιείται με τη σύμπραξη της εγνωσμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.
Στο πρότυπο κοινωνικό ιατρείο θα καλύπτονται οι ιατρικές ανάγκες αστέγων, ανέργων, οικονομικώς αδυνάμων και κάθε εμπερίστατου συνανθρώπου χωρίς καμία διάκριση θρησκείας, φυλής και εθνοτικής καταγωγής.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα λειτουργικά έξοδα του κτηρίου του Πολυδύναμου Ιατρείου θα καλύπτονται από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η προσπάθεια αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της κοινωνικής δράσης και συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με την υψηλή έκφραση του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης των «Γιατρών του Κόσμου» και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.
Στις σημερινές συνθήκες ζωής, με κυρίαρχο το οικονομικό πρόταγμα, δεν λείπουν οι φωνές που χαρακτηρίζουν τον άλλο ως κόλαση και ως εχθρό προς εξαφάνιση. Απέναντι σε όλα αυτά, οι χριστιανοί προβάλλουν την αξία του ανθρώπινου προσώπου ως μοναδικού και ανεπανάληπτου και αναδεικνύουν το πόσο σημαντικό είναι να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο, να ενεργούμε ο ένας υπέρ του άλλου, να θυσιαζόμαστε ο ένας υπέρ του άλλου, ενθυμούμενοι την Ευαγγελική εντολή της αγάπης προς τον πλησίον: «Εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου