Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Απίστευτο: Τετραπλάσιες επιθέσεις κατά Χριστιανών μέσα σε 7 χρόνια.

Απίστευτο: Τετραπλάσιες επιθέσεις κατά Χριστιανών μέσα σε 7 χρόνια 
Οι κατά των στη Μέση Ανατολή έχουν τετραπλασιαστεί τα τελευταία 7 χρόνια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών .
Συγκεκριμένα, μια σειρά από περιπτώσεις τρομοκρατικών αντιποίνων και δράσεις κατά των χριστιανών στη Μέση Ανατολή αυξήθηκαν κατά 300% τα τελευταία επτά χρόνια, είπε ο Konstantin Dolgov, από το ρωσικό Υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
"Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια σειρά από περιπτώσεις τρομοκρατικών αντιποίνων και δράσεις κατά των χριστιανών, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, αυξήθηκαν κατά 300% τα τελευταία επτά χρόνια', τόνισε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης την Τρίτη.

«Η Ρωσία διατηρεί για τον εαυτό της τον καίριο ρόλο στην προάσπιση των συμφερόντων των Χριστιανών», και έφερε ως παράδειγμα τις πρόσφατες εκδηλώσεις στην Παλμύρα της Συρίας.
"Η Ρωσία συνεισφέρει ένα σημαντικό μερίδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή, ειδικότερα, με τη λειτουργία των ρωσικών αεροπορικών Δυνάμεων στη Συρία", είπε.
«Οι θέσεις του ISIL αποδυναμώθηκαν σε αυτό το πλαίσιο και δημιουργούνται έτσι προϋποθέσεις για τη σταδιακή αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ομαλοποίηση της ανθρωπιστικής κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανικών κοινοτήτων», είπε.
Επεσήμανε ακόμη ότι οι Χριστιανοί στη Συρία και το Ιράκ βρίσκονται στην πιο δύσκολη κατάσταση. "Οι μαχητές του ISIL συνεχίζουν να διαδίδουν την παράδοση τους τη Σαρία μέσα από τα πιο βίαια μέσα, και αυτό δεν έχει να κάνει με το Ισλάμ, με την τήρηση θρησκευτικών κανόνων», είπε.
Ο αριθμός του χριστιανικού πληθυσμού στη Συρία έχει μειωθεί κατά ένα εκατομμύριο, είπε.
«Η χριστιανική κοινότητα στο Ιράκ είναι στην πιο δύσκολο κατάσταση. Ο αριθμός των χριστιανών έχει μειωθεί κατά δέκα φορές», είπε ο Dolgov.
"Οι μαχητές του ISIL επέβαλαν ειδικό ετήσιο φόρο επί των χριστιανών στο Ιράκ, μέχρι και $ 500 ανά άτομο. Αυτό είναι ένα τεράστιο χρηματικό ποσό ενώ η κατασκευή των εκκλησιών απαγορεύεται», είπε.
Οι τρομοκράτες τέλος έχουν απαγάγει ως ομήρουςπάνω από 200 Χριστιανούς στη Συρία, είπε.

Πηγή:  ekklisiaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου