Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Εκοιμήθη ο γέροντας Θωμάς της αδελφότητας των Θωμάδων.

Εκοιμήθη ο γέροντας Θωμάς της αδελφότητας των Θωμάδων 
Ο , ο ιεροψάλτης, ο αργυροχρυσοχόος, ένας από τους σημαντικότερους Αγιορείτες ψάλτες εκοιμήθη σήμερα, σε ηλικία 75 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Όπως πριν από 65 χρόνια, σε ηλικία 10 ετών, είδε την Παναγία σε ένα όραμα να τον παίρνει από το χέρι και να τον οδηγεί στο , έτσι σήμερα, παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αθωνα, η Παναγιά μας τον πήρε από το ησυχαστήριο του Αποστόλου Θωμά της Σκήτης της Μικράς Αγίας Άννης, και από το και τον οδηγεί στον ουρανό.
Γεννήθηκε στο Στεφανοβίκι Βελεστίνου Βόλου (κατά κόσμον Αντώνιος Κύκλος). Βρέθηκε στο Άγιον Όρος στη γνωστή Αδελφότητα των , στη Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης, όπου και έγινε μοναχός το 1958. Τα πρώτα μουσικά διδάχθηκε από τον Γέροντα Παύλο της συνοδείας των Θωμάδων, κυρίως όμως μαθητής του γνωστού Αγιορείτη μουσικού και δασκάλου Δοσιθέου Κατουνακιώτη. Ακροατής επίσης και συμψάλτης των παλαιών αγιορειτών ψαλτών Ιωσήφ, παπα-Χρυσοστόμου, Παντελεήμονος Κάρτσωνα και πατρός Διονυσίου Φιρφιρή, αλλά και της γειτνιάζουσας μουσικής Αδελφότητας των Δανιηλαίων.

Αν και ασκητής του Αγίου Όρους ο γερ.Θωμάς, ήταν συνάμα και παγκόσμιος αφού έψαλε σε Θείες Λειτουργείες στον Αθωνα, στην Ελλάδα, στην Αγία Πετρούπολη, στις ΗΠΑ, στο Σικάγο, στη Νέα Ζηλανδία, στην Ινδία, στην Ταϊλάνδη. Χωρισμένος από τα εγκόσμια αλλά πάντα κοντά και αγαπών τα πλάσματα που δημιούργησε ο Θεός.
Αύριο, ανήμερα της Παναγίας στο Άγιον Όρος, και μετά τη Θεία Λειτουργία, θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία στο Ησυχαστήριο.
Κύριε Ιησού Χριστέ ανάπαυσε την ψυχή του δούλου σου Θωμά ιερομονάχου. Αμήν.

Πηγή:  Vimaorthodoxias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου