Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Συνέδριο κατηχητών στην Τήνο (ΦΩΤΟ)

Συνέδριο κατηχητών στην Τήνο (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία διεξάγεται αυτές τις ημέρες το Συνέδριο , κληρικών και κατηχητών-κατηχητριών της Ιεράς Συνόδου στο Ιερό νησί της Τήνου και στις αίθουσες του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.


Στο συνέδριο συμμετέχει και αντιπροσωπεία νέων της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, που είναι ενεργά και καταξιωμένα πρόσωπα-μέλη του γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Οι κατηχητές και οι κατηχήτριες χωρίζονται σε ομάδες εργασίας, με έργα δημιουργικής απασχόλησης σε μικρά παιδιά, με προβολή κινηματογραφικής ταινίας και με θεατρικό δρώμενο μέσα από τα οποία δίδεται η ευκαιρία και η δυνατότητα να καταγραφούν τα στοιχεία με τα οποία μπορούν όλα αυτά να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για την κατήχηση των παιδιών.

Ακόμη πραγματοποιούνται επισκέψεις και ευλαβικά προσκυνήματα σε εκκλησίες του νησιού και κυρίως στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου και το βράδυ στην Ολομέλεια, στην κεντρική αίθουσα των συνεδριών, προεδρεύοντος του Σεβ. Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ παρουσιάζοντσι συνοπτικά από τους υπευθύνους των ομάδων οι εργασίες της ημέρας.


Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ έκλεισε την συνεδρίαση με ευχαριστίες προς όλους, λέγοντας ότι «…η παρουσία σας έδωσε την δυνατότητα και σε εμάς εδώ στην Τήνο να γίνουμε σοφότεροι, να ακούσουμε νέα πράγματα.» καθώς και ότι «…οι νέοι έχουν αγάπη προς την Εκκλησία, δεν θέλουνε την αλλοτρίωση, έχουν εσωτερικές αντιστάσεις, τις οποίες πρέπει να τις αξιοποιήσουμε. Ο Θεός δημιουργώντας τον κόσμο τον έκανε καλό λίαν, αφήνοντας στον άνθρωπο την δυνατότητα να τον κάνει άριστο και πρέπει να μάθουμε τα παιδιά μας να αγαπούνε την ομορφιά, να αγαπούν ότι έχει σχέση με τον πολιτισμό και με ότι και εάν ασχολούνται να φροντίζουν να αποπνέει αυτήν ακριβώς την ομορφιά της δημιουργίας του Θεού».


Παρεκάλεσε τους Ιερείς να μεταφέρουν τα σεβάσματα και τα προσκυνήματά του στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες από όπου και προέρχονται, και τις ευχαριστίες του.

Τους υπέμνησε ότι εκείνος και οι συνεργάτες του οφείλουν ευχαριστίες τόσο στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, όσο και στον Σεβασμιώτατο Φθιώτιδος κ. Νικόλαο αλλά και στον Αρχιμ. πατέρα Πολύκαρπο Μπόγρη, που είχαν την σκέψη να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο στην Τήνο, πρόκειται για μια μαρτυρία της Ορθοδοξίας σε αυτό το νησί που όλα τα σκεπάζει και τα ευλογεί η Χάρις της Παναγίας.

Την τελευταία ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ.Δωρόθεος θα ιερουργήσει στον πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης και αφού προσευχηθούν άπαντες ενώπιον της θαυματουργού και χαριτοβρύτου αγίας εικόνος της Ευαγγελιστρίας θα εκπονηθούν τα πορίσματα του σημαντικού αυτού συνεδρίου των στελεχών Νεότητος της Εκκλησίας.

Πηγή:  vimaorthοdoxias 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου