Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Καθεδρικός Ναός σε τεχνητό νησί θα ανεγερθεί στο Αικατερινμπούργκ.


ploti1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ναό προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, ο οποίος θα γίνει ο νέος Καθεδρικός του Αικατερίνμπουργκ.
Ο ναός θα αποτελέσει επίτευγμα αρχιτεκτονικής, αφού σύμφωνα με τα σχέδια θα κατασκευαστεί πάνω σε τεχνητό νησί στη λίμνη της πόλεως.
Τα σχέδια για την κατασκευή του Ναού συζητήθηκαν την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, υπό την προεδρία του Κυβερνήτη της περιοχής κ. Ευγένιο Κουιβάσεφ, ο οποίος ενέκρινε και την σχετική άδεια.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο ναός θα λειτουργήσει του 2023, όπου συμπληρώνονται 300 χρόνια από την ίδρυση της πόλεως από τον Βασίλι Τατίσεβ που την ονόμασε προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης.
Ο Μητροπολίτης Αικατερίνμπουργκ μιλώντας για την δημιουργία του Καθεδρικού Ναού, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η κατασκευή του ναού είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα για την πόλη.»
«Ο Καθεδρικός Ναό της Αγίας Αικατερίνης θα ένα πραγματικό στολίδι για το Αικατερίνμπουργκ» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κύριλλος.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή ενός Καθεδρικού ύψους 62 μέτρων και χωρητικότητας περίπου 2.000 ατόμων, το οποίο ο Κυβερνήτης χαρακτήρισε ορόσημο στην ιστορία της πόλεως, αφού μόνο στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη υπάρχουν ναοί με τέτοια αρχιτεκτονική.

Πηγή:  romfea.gr


ploti3
ploti4
ploti2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου