Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Τα μεγάλα θαύματα είναι τα μικρά.



  του π. Εφραίμ Παναούση
Μα πες μου αλήθεια. Δεν είναι φορές που και να θέλει ο άνθρωπος, δεν μπορεί.
Δεν υπάρχουν θεριά με τα οποία δεν μπορεί να τα βάλει ο άνθρωπος; 
Δεν υπάρχουν δρόμοι που είναι μακρινοί κι εσύ είσαι μικρός και λίγος να τους διαβείς;
Πόσες φορές δεν ακούμε για θαύματα.Κλασικές φράσεις.
-Που να γίνουν τώρα θαύματα; Όχι πως δεν γίνονται. Αλλά να... σκέφτομαι, η πίστη μας είναι που στέρεψε, και δεν λέει να το ξυπνήσει το θαύμα. Η πίστη μας που όταν συναντηθεί με τη δύναμη του θεού τότε γίνονται μεγάλα θαύματα, τόσο μεγάλα που δεν λένε να σου ησυχάσουν την ψυχή σου.
Ακούς πολλές φορές. Το θαύμα είναι του μυαλού παιχνίδι. Ο άνθρωπος όταν θέλει όλα τα μπορεί. Ποιος Θεός θα ασχοληθεί μαζί σου.

Μα πες μου αλήθεια. Δεν είναι φορές που και να θέλει  ο άνθρωπος ..δεν μπορεί; Δεν υπάρχουν θεριά με τα οποία δεν μπορεί να τα βάλει ο άνθρωπος; Δεν υπάρχουν δρόμοι που είναι μακρινοί κι εσύ είσαι μικρός και λίγος να τους διαβείς;
Λοιπόν σου λέω γίνονται θαύματα. Και μεγάλα!!  Θα σου το μαρτυρήσουν ψυχούλες καθαρές που όχι μόνο τα έζησαν αλλά και τα θυμούνται. Γιατί και να με συγωράς, το θέμα μας είναι πως τα ξεχνάμε γρήγορα. Τα ζούμε όλοι μας, τα βιώνουμε παντού, μα κάτι γίνεται και ξεχνάει ο άνθρωπος και μετά θεωρεί πως ο Θεός ακόμα του χρωστά κι άλλα.
Μεγάλα θαύματα που λες. Και ζωής και καθημερινότητας και υγείας.
Μα είναι και άλλα θαύματα. Που δεν φαίνονται με μάτι γυμνό μα με της καρδιάς τη θέα. Είναι θαύματα που περνούν από μπροστά σου σαν αστραπή και πέρασμα αέρινο. Αυτά που γίνονται στης καρδιάς το θυσιαστήριο .
Αυτά δεν τα βλέπει ο πολύς ο κόσμος. Μα φαίνονται στο βάθος του χρόνου όταν κατακάτσεει η σκόνη και έρχονται οι αλήθειες στη πρώτη θέση
Θαύματα στη ζωή, στην καρδιά,στο μυαλό. Λοιπόν για αυτά τα θαύματα δεν θα πουν πολλοί. Και ούτε θόρυβος θα γίνει. Μα ο Θεός ξέρει.
Θα φανούν στις αλλαγμένες ζωές, στο καινούργιο μέτρημα των σημαντικών της ζωής, στη ζωή στο Φως, στο λαμπερό πρόσωπο.
Τα θαύματα που κάνει ο Χριστός σιωπηλά και που κανείς δεν μπορεί να σταματήσει.
Βλέπεις μπορείς να κάνεις σε ένα δωμάτιο συσκότηση τεχνητή και να νομίζεις ότι δεν έχει ξημερώσει.
Μα ο Ήλιος έχει φανεί. Σε έχει ξεγελάσει από ώρα.!!
Πηγή: Εκδόσεις Χρυσοπηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου