Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Πατρ. Μόσχας για το σοβιετικό καθεστώς: Κοινωνία χτισμένη αντίθετα με το Θεό προορίζεται να αυτο-καταστραφεί.

Πριν από την 100η επέτειο από την του 1917, ο και πασών των Ρωσιών Κύριλλος κάλεσε το λαό της Ρωσίας να αντλήσει διδάγματα από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από έναν αιώνα.
«Το επόμενο έτος, το 2017 είναι μια ξεχωριστή χρονιά για την μας και όλες τις χώρες της κανονικής ευθύνης του Πατριαρχείου Μόσχας. Φέτος είναι συνδεδεμένο με τις μνήμες των γεγονότων που έλαβαν χώρα πριν από έναν αιώνα, όταν δύο επαναστάσεις συγκλόνισαν τη χώρα μας,» είπε ο πατριάρχης την Πέμπτη.
«Το να συνειδητοποιήσουμε τα αίτια της καταστροφής του 1917 και με βάση τα συμπεράσματα από τα γεγονότα που ακολούθησαν δεν είναι ένα θεωρητικό έργο, αλλά πρακτικό» είπε. και συμπλήρωσε πως  «είναι σημαντικό να αποφευχθεί η υπερεκτίμηση ή η λησμονιά του ηρωισμού του λαού μας, όλα αυτά τα καλά πράγματα που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, καθώς και η υποτίμηση ή το ρετουσάρισμα των προβλημάτων και η σύγχυση που Πατρίδα μας πέρασε μετά το 1917», ανέφερε ο πατριάρχης .

Σύμφωνα με τον κ. Κύριλλο τέλος ένα από τα σημαντικά διδάγματα από το παρελθόντα αιώνα είναι ότι μια «κοινωνία χτισμένη σε αντίθετους με το Θεό και τους αιώνια ηθικούς νόμους Του προορίζεται να αυτο-καταστραφεί». 

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου