Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Θαυμαστό γεγονός! Άθικτα ιερά λείψανα σε μοναστήρι που ισοπέδωσε ο ISIS.

Ένα πραγματικά αξιοθάυμαστο γεγονός καταγράφηκε από έναν Σύριο  που διέφυγε από την αιχμαλωσία από τον .
Ο ρ/καθολικός ιερέας με μεγάλη ανακούφιση ανέφερε πως ιερά λείψανα σε μοναστήρι 1500 ετών που ισοπέδωσε κυριολεκτικά ο ISIS  βρέθηκαν άθικτα ως εκ θαύματος!
Ο πατέρας Ζακ Μουράντ αποκάλυψε ότι αν και το μοναστήρι του Μαρ Ελιάν βεβηλώθηκε από τους τρομοκράτες του ISIS, τα του Αγίου Ιουλιανού του τέταρτου αιώνα παραμένουν άθικτα.
«Ο Mar Elian ήταν ένας ερημίτης που ζούσε στο τέταρτο αιώνα, και τα λείψανά του φυλάσσονται στο μοναστήρι αυτό που είναι αφιερωμένο σε αυτόν», είπε.
«Μετά την καταστροφή του μοναστηριού, σκεφτήκαμε πως τα λείψανα του χάθηκαν, αλλά, αντίθετα, ήμασταν σε θέση να τα βρούμε. Αυτό μας έδωσε μεγάλη παρηγοριά.»
Ο ISIS επιτέθηκε στο Μαρ Ελιάν επειδή «δεν μπορεί να δεχθεί ότι οι πόλεις έχουν χώρους όπου φυλάσσονται τάφοι ή λείψανα αγίων. Πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για τάφο, και πως όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει, η ύπαρξή του είναι πάνω από στη γη «, πρόσθεσε ο ιερέας.

Το Ισλαμικό Κράτος κατεδάφισε το χριστιανικό μοναστήρι του Αγίου Ιουλιανού (Μαρ Ελιάν) στα νοτιοανατολικά της Χομς τον Αύγουστο του 2015.
Ο πατήρ Mourad απήχθη τον περασμένο χρόνο και κρατήθηκε αιχμάλωτος για σχεδόν τρεις μήνες στην Raqqa.
Ο ιερέας αρνήθηκε να αποκηρύξει τον Χριστό και πιστώνει σε ένα μουσουλμάνο φίλο του και στην Παναγία την απόδρασή του.
«Είναι πραγματικά ένα θαύμα ότι ένας ιερέας έχει απελευθερωθεί από τα χέρια του ισλαμικού κράτους. Θαύμα ότι η Παναγία λειτούργησε για μένα.» είπε…

Πηγή:  vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου