Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ο Εορτασμός των Θεοφανείων στο Λιμάνι του Πειραιά.


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο πρώτο Λιμάνι της χώρας τον Πειραιά.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.
Επίσης τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός και αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος με πομπή κατευθύνθηκε προς την προβλήτα του λιμανιού απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα για τον Αγιασμό των Υδάτων.
Το παρών έδωσαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, ο βουλευτής Πειραιά της Ν.Δ, Κώστας Κατσαφάδος, ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας, ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Σπύρος Δανέλλης εκ μέρους του Ποταμιού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά σε δηλώσεις τόνισε ότι ο εορτασμός των φώτων είμαι μια από τις σημαντικότερες στιγμές της χριστιανοσύνης, του ελληνισμού και γιορτάζεται με λαμπρότητα σε όλη τη χώρα με επίκεντρο πάντα τον Πειραιά.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής σε δηλώσεις του μετά το πέρας της εκδήλωσης ανέφερε τα εξής: «Είναι μια μέρα πολύ σημαντική για τη χριστιανοσύνη και το μήνυμα είναι ειρήνη, κοινωνική αλληλεγγύη, ανθρωπιά και αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους. Σε μια εποχή όπου στην περίμετρο της χώρας συμβαίνουν τόσο δραματικά γεγονότα που σκορπούν τον πόνο, ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι διαθέτει ιαματικά κοιτάσματα στη ψυχή του με τα οποία εξέπεμψε το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Αυτή την αναγνώριση περιμένουμε και από τους Ευρωπαίους οι οποίοι οφείλουν να σεβαστούν την προσπάθεια που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και να απαλλαγούμε σταθερά και με αποφασιστικότητα από την επιτροπεία για να πάρει αυτός ο τόπος το δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που θα αφορά όλους και θα αγγίζει το χαμόγελο της τα χείλη όλων των ανθρώπων».

Πηγή:  romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου