Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Πανήγυρις Συνδέσμου Αγάπης ᾽᾽ο Ιερός Χρυσόστομος᾽᾽.


Μέσα σε κλίμα λαμπρό και κατανυκτικό  εορτάστηκε και φέτος στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου Αγάπης «ο Ιερός Χρυσόστομος» που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι, η εορτή της ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Αγίου  Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου   τελέστηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.Ευσεβίου.
Στην Ιερά Ακολουθία παρέστη πλήθος κόσμου που  ήρθε στην πανήγυρη του Αγίου, που λόγω των δοκιμασιών που υπέστη, ονομάσθηκε  "Μεγαλομάρτυρας μετά τους διωγμούς".
Τα ψαλτικά μελωδήματα  του εσπερινού ,του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, απέδωσαν κατανυκτικά ιερείς και  ιεροσπουδαστές .
Το πρωί  της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου και ημέρα της εορτής  13 τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και η   Θεία Λειτουργία ενώ αμέσως μετά τελέστηκε Ιερό μνημόσυνο  για τον Μακαριστό αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο.
Η Πανήγυρις του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου είναι μία ευκαιρία πνευματικής αφύπνισης και παρηγορίας στο δύσκολο αλλά και τόσο τραχύ δρόμο της σημερινής εποχής.
Χρόνια πολλά στους εθελοντές και  διακονούντες στον Σύνδεσμό μας.Ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου να αγιάζει και να ευλογεί όλους μας !!
Χρόνια καλά ,πολλά και ευλογημένα. 
 
Πηγή: Εκδόσεις Χρυσοπηγή
 


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου