Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Απίστευτη ομολογία Τούρκων : «Γιατί τόση ευαισθησία για τις χριστιανικές παραδόσεις στην Τουρκία».

Του Γιώργου Θεοχάρη

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχει τόση ευαισθησία για τις χριστιανικές παραδόσεις και όχι για τις μουσουλμανικές στην ».

Τα απίστευτα αυτά λόγια δεν προέρχονται από κάποιον , που ζει στην Τουρκία ούτε από κάποιον χριστιανό κληρικό.

Είναι τα λόγια των νέων της υπερεθνικιστικής τουρκικής οργάνωσης «Καρδιές του ALPEREN», οι οποίοι απορούν για την διάδοση που έχουν οι χριστιανικές συνήθειες μέσα στον τουρκικό λαό: «Είμαστε Μουσουλμάνοι Τούρκοι και υπήρξαμε σημαιοφόροι-φορείς του Ισλάμ για χίλια χρόνια. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχει τόση ευαισθησία για τις χριστιανικές παραδόσεις και όχι για τις παραδόσεις μας, όπως το Χιντιρελλέζ, το Νεβρούζ και άλλες θρησκευτικές και εθνικές εορτές».
Οι υπερεθνικιστές αυτοί επέλεξαν έναν σοκαριστικό τρόπο για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της ευρείας υιοθέτησης των χριστιανικών εθίμων από τον τουρκικό λαό, και ιδιαίτερα εναντίον των εορτασμών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Τουρκία.
Όλοι τους ήταν μέλη της τοπικής οργάνωσης των «Καρδιών του Alperen» στην περιοχή Nazilli της δυτικής επαρχίας του Αϊδινίου.

Έτσι στις 28 Δεκεμβρίου, ένας από αυτούς ντύθηκε Άη-Βασίλης και οι άλλοι φόρεσαν παραδοσιακές ενδυμασίες τύπου efe (τουρκική λέξη που σημαίνει «παληκάρι»). Στη συνέχεια οι «παραδοσιακοί Τούρκοι» συνέλαβαν τον υποτιθέμενο Άη-Βασίλη με την απειλή όπλου, και άρχισαν να χορεύουν «παραδοσιακούς» ζεϊμπέκικους χορούς Μάλλον η διαμαρτυρία αυτή δεν είχε θετική απήχηση στον κόσμο, αφού οι ντόπιοι παρακολουθούσαν εμφανώς σοκαρισμένοι.
Ο επικεφαλής της οργάνωσης στο Αϊδίνιο Γιασάρ Μπουράκ είπε ότι με αυτή τη συμβολική ενέργεια είχαν στόχο να «φέρουν τους ανθρώπους πίσω στις ρίζες τους».
«Σκοπός μας είναι οι άνθρωποι να επιστρέψουν στις ρίζες τους. Οργανώσαμε αυτή τη διαμαρτυρία εναντίον των εορτών των Χριστουγέννων, υπενθυμίζοντάς στους ανθρώπους ότι θα πρέπει να γιορτάζουμε τις δικές μας εθνικές γιορτές, αντί για τις χριστιανικές», είπε ο Μπουράκ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τα Χριστούγεννα χριστιανή βουλευτής της Τουρκίας ζήτησε να καθιερωθούν τα Χριστούγεννα επίσημα ως αργία του Τουρκικού Κοινοβουλίου, ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε χριστουγεννιάτικο συγχαρητήριο μήνυμα προς τους χριστιανούς πολίτες της Τουρκίας.

Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου