Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ουκρανία: Εισβάλουν σε σπίτια και συλλαμβάνουν Κληρικούς!


silipsis

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Σε μια πράξη άνευ προηγουμένου προέβη η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, στην περιοχή της Επισκοπή του Ρόβνο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες άντρες της Υπηρεσίας εισέβαλαν σε σπίτια Ιερέων της Επισκοπής, οι οποίοι συμμετείχαν το καλοκαίρι σην παν-ουκρανική πομπή αγάπης και ειρήνης.
Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι του Πρωθιερέα π. Βίκτωρ, ο οποίος ήταν ο διοργανωτής και επικεφαλής της πομπής στην Δυτική Ουκρανία, παρουσία της Πρεσβυτέρας και των 3 ανήλικων παιδιών του.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Πρωθιερέως, οι έρευνες διεξήχθησαν μετά από Εισαγγελική παραγγελία, στα πλαίσια την κατηγορίας για αποκάλυψη κρατικών μυστικών (άρθρο 328 του Ποινικού Κώδικα).

Το γεγονός της διεξαγωγής των παρανόμων ερευνών κατά του π. Βίκτωρ και άλλων κληρικών και λαϊκών, αποτελεί καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Να αναφερθεί πως ο π. Βίκτωρ με ενέργειες τους, έχει αποτρέψει την κατάσχεση μεγάλου αριθμού Εκκλησιών και Κοινοτήτων της Κανονικης Ορθόδοξης Εκκλησίας από τους σχισματικούς.
Τέλος σύμφωνα με τον επικεφαλής του Νομικού Τμήματος π. Αλέξανδρο, μια τέτοια δραστηριότητα όπως αυτή του π. Βίκτωρ δεν θα περνούσε απαρατήρητη. Τείνω να πίστευω ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να πιέσουν και να εκφοβίσουν, ώστε να μην υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τους ναούς μας."

Πηγή: Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου