Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Πειραιώς Σεραφείμ: ''Μεγάλη Τεσσαρακοστή και χαρά πάνε μαζί''.


peiraios-serafeim

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.
Στον «Εσπερινό της Συγγνώμης» χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ναού.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: ''Μεγάλη Τεσσαρακοστή και χαρά πάνε μαζί. Η Μεγάλη Τεσσαροκοστή είναι η κλήση να ξαναβρούμε τον εαυτό μας''.
''Το έργο της Πίστεώς μας είναι έργο μεταμόρφωσης της ιστορίας, από τα είδωλα, το δαιμονικό, την πλησμονή, τις ψευδαισθήσεις, τους ψευδοθεούς, τα ιδεολογικά ψέματα και τα κοινωνικά εγκλήματα, τους μύθους των ανέσεων και των ψευδοπαραδόσεων'', ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Σεραφείμ.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Πειραιώς υπογράμμισε: ''Η ζωή της Εκκλησίας αποβλέπει στην φανέρωση της αναιρέσεως του κακού στην ουσιαστική αλλοίωση της κοινωνικής, πολιτιστικής πραγματικότητας στην έξοδο από το πλέγμα του παραλόγου που κυριαρχή στον ιστορικό βίο του ανθρώπου''.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ζήτησε συγγνώμη από όσους λύπησε κατά τον προλαβόντα χρόνο και για τα όποια λάθη ή παραλείψεις του.

 Πηγή: Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου