Ζωντανή αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Παραδοσιακά κόλλυβα-Συνταγή από το Άγιο Όρος.



Μία απλή συνταγή από το για να φτιάξετε .

Υλικά:
  • 1/2 κιλό σιτάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας σπόρους από ρόδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Βράζουμε το σιτάρι τόσο ώστε να μη χυλώσει. Το σουρώνουμε και το απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα για να τραβήξει το νερό του.
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά (εκτός από την άχνη ζάχαρη) και ανακατεύουμε. Τα απλώνουμε σε πιατέλα και τα πιέζουμε από πάνω με μια λαδόκολλα. Τα καλύπτουμε με άχνη ζάχαρη.
Αν τα κόλλυβα είναι για μνημόσυνο ή τρισάγιο, σχηματίζουμε στην επιφάνεια έναν σταυρό με κανέλα ή αμύγδαλο ή σπόρους από ρόδι. Αν είναι για εορταζόμενο άγιο, σχηματίζουμε τη μορφή του αγίου με κανέλα ή φυσικά χρώματα.

Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου