Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Αποκαλύφθηκε το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου.


koyb2

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου η τελετή παράδοσης του έργου συντήρησης, προστασίας και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.
Η τελετή έγινε μπροστά στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου τον οποίο έχουν την ευθύνη να διαφυλάσσουν οι Τρεις Θρησκευτικές Κοινότητες - το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το Τάγμα των Φραγκισκανών Μοναχών και το Αρμένικο Πατριαρχείο.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, λιγο πριν ξεκινήσει η τελετή παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου.
Να αναφερθεί ότι ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε δώρα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ενώ είχε συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας, και ο γενικός πρόξενος Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο αναπληρωτής γενικού προξένου, Βασίλης Κοΐνης.

Πηγή: Romfea.gr  
 δγηδγ
iero ts

ierosolima-new-foto3
israel jesus web-thumb-large
a150cdaed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου