Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος της καρδιάς μας!

Ήταν 28 Απριλίου 1998 και η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεγε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος τον μέχρι τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ τον Α'. 
Μια ημέρα Ιστορική για την Εκκλησία και την Πατρίδα μας. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έγραψε λαμπρές σελίδες δόξης και θυσιαστικής διακονίας. Δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος συγκαταλέγεται μεταξύ των Μεγάλων Ιεραρχών, με έργο πλούσιο, πολυδιάστατο και πολυποίκιλο. 
Ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του αναγνωρίζουν οι πάντες την αμεσότητα που είχε με το Λαό και ιδιαίτερα με τη Νεολαία. 
Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος πέρασε στην Αιωνιότητα εκείνο το παγερό πρωινό της 28ης Ιανουαρίου 2008, έχοντας αποσπάσει το σεβασμό και την αναγνώριση ακόμα και από εκείνους που τον πολέμησαν με λύσσα. 
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, ήταν είναι και θα παραμένει ο Αρχιεπίσκοπος της καρδιάς μας. Όχι μόνο επειδή τα αληθινά χαμόγελα δεν σβήνουν, ούτε όχι μόνο επειδή οι πραγματικοί Ηγέτες δεν πεθαίνουν. Αλλά επειδή το έργο του τον καθιστά αναντικατάστατο. Σήμερα, που τον χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ, σίγουρα προσεύχεται από τον Ουρανό για την Πατρίδα μας. Και πάντα θα είναι ο ένας και μοναδικός, ο χαρισματικός και ξεχωριστός, ο ειλικρινής και γεμάτος αγάπη, ο φλογερός Ιεράρχης των οραματισμών και των έργων, ο Αρχιεπίσκοπος των νέων, ο Χριστόδουλός μας! 
Ο αληθινά τελευταίος Ηγέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου