Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Α΄ Πανελλήνιο Κατασκηνωτικό Συνέδριο στη Μακρυνίτσα Σερρών.


3486649

Στην καταπράσινη πλαγιά του Μπέλλες, στη Μακρυνίτσα Σερρών, στις φιλόξενες και φιλόκαλες ιδιόκτητες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως την Τρίτη 30 Μαίου 2017, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη του Α΄ Πανελληνίου Κατασκηνωτικού Συνεδρίου.
Ο Μακαριώτατος εντυπωσιασμένος από την προνοητικότητα και τη διορατικότητα του σχεδιασμού των εγκαταστάσεων ομολόγησε, σχεδόν εξομολογητικά, ότι ένιωσε μια ιδιαίτερη χάρη στο συγκεκριμένο τόπο, πάρα το γεγονός ότι έχει επισκεφθεί πλήθος κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων.
Ο Πρώτος της Ελλαδικής Εκκλησίας, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα για την προθυμία, την οποία επέδειξε στην ανάληψη της ευθύνης της φιλοξενίας του Συνεδρίου καθώς και για την αρτιότητα της διοργάνωσης, αναφέρθηκε εκτενώς στην παιδαγωγική συμβολή των κατασκηνώσεων στη διάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών και στην οικοδόμηση ορθόδοξου εκκλησιαστικού ήθους.
Ο λόγος του Αρχιεπισκόπου, όπως πάντα, μεστός νοημάτων πνευματικών, δομημένος στην παιδαγωγική ανθρωπολογία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ενθουσίασε τα νέα στελέχη και έδωσε κατευθύνσεις ποιμαντικής διακονίας στους παριστάμενους πατέρες.
Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης ο οικοδεσπότης της Κατασκήνωσης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος συνδυάζοντας την έμπνευση ποιητή και την καλλιτεχνική οξυδέρκεια ζωγράφου φιλοτέχνησε ενώπιον των 150 συνέδρων τον πίνακα της εκκλησιαστικής κατασκήνωσης, φωτίζοντας περισσότερο τη θυσιαστική διακονία των στελεχών που αφορμάται από την αγάπη του Θεού και αποσκοπεί στη δόξα Του!
Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης και καθηγητής της Θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ. ανέπτυξε εμπεριστατωμένα το θέμα « η κατασκήνωση πρόκληση και ανανέωση της ποιμαντικής μας».
Παρόντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηγουμενίσσης κ. Δημήτριος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και πολιτικοί άρχοντες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου