Ζωντανή αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Η διατροφική αξία του μαρουλιού.


Κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο οι πράσινες έχουν την τιμητική τους, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία σε συνδυασμούς υλικών και γεύσε
Βέβαια, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πράσινη σαλάτα χωρίς , καθώς πρόκειται για ένα βασικό της συστατικό. 
Ας δούμε λοιπόν, τι έχει να μας προσφέρει.
Το μαρούλι αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος και πολύτιμη για την υγεία των οστών.
Παράλληλα, είναι πλούσιο σε συστατικά που προστατεύουν την όραση και την υγεία των ματιών, όπως το β-καροτένιο, που μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α, και τα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη.
Από την άλλη, περιέχει σημαντική ποσότητα φυλλικού οξέος, καθώς και μικρότερα ποσά άλλων βιταμινών του συμπλέγματος Β και βιταμίνης C. Τέλος, τη θρεπτική αξία του μαρουλιού συμπληρώνουν οι φυτικές ίνες και ορισμένα πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο, το κάλιο, ο φώσφορος και το ασβέστιο.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου