Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Αγάπα πραγματικά τον εαυτό σου και διορθώσου, ώστε να του χαρίσεις τον Χριστό!

Αν τα έχεις όλα και δεν σου λείπει τίποτε για να ζητήσεις από τον Θεό, τότε προσευχήσου για εκείνους που δεν έχουν αυτά που εσύ έχεις, και ο Θεός θα σου δείξει, τι δεν έχεις..
Μην περιμένεις να έρθουν οι θλίψεις, για να προσευχηθείς, να νηστεύσεις, να εξομολογηθείς και να κοινωνήσεις τον Θεό.
Μην αφήνεις τον εαυτό σου να χαίρεται τόσο λίγο και με τόσο μικρά εφήμερα πράματα, που ίσως κατέχεις.
Αγάπα πραγματικά τον εαυτό σου και διορθώσου, ώστε να του χαρίσεις τον Χριστό!
Από τώρα μπορείς να ζήσεις την Χαρά του Χριστού μας.
Από τώρα μπορείς να γεμίσεις την καρδιά σου με εκείνο το γλυκό κουράγιο που θα σου δώσει Εκείνος, να αντέξεις κάθε γεγονός στην ζωή σου, με Χαρά και Ελπίδα.
Ο κόσμος σε θέλει λογικό, με όνειρα μικρά και φλύαρο. Πιστεύει σε έναν Θεό που πλάθει επίγειους παραδείσους για μικρές ζωές. Δεν πιστεύει στην πτώση του και στην Δύναμη που έχει η Αγάπη του Προαιώνιου Χριστού μας, να ελευθερωθεί και να προγευτεί Αυτά για τα οποία προορίζεται. Μιλά για τον Θεό, όπως μιλά για τις επιστήμες που νομίζει ότι κατέχει. Δεν βιώνει τον Θεό. Και δεν μπορεί να διώξει την κρίση, την θλίψη, την κατάθλιψη, την αγωνία, ο άγχος και τα πάθη που έχει.
Γίνε πιο αγαπητός στον κόσμο, αφήνοντάς τον και προσευχήσου για αυτόν. Αγάπησέ τον πιο πολύ, δίχως τις επευφημίες του και την θέλησή του να μείνεις μαζί του. Με σιωπή και δάκρυα να έχεις όνειρα πραγματικά μεγάλα.

Και για να γίνει αυτό, πρέπει να ζητήσεις την βοήθεια του Ελεήμονα Κυρίου, των μελλόντων αγαθών. Πρέπει να καθαριστείς εσύ πρώτα, από του κόσμου τις μάταιες αγάπες. Να νηστεύσεις, να εξομολογηθείς, να αλλάξεις ζωή και να κοινωνήσεις και να κοινωνείς καθημερινά τον Θεό, στο στόμα, στην σκέψη, στην καρδιά σου.
Τότε θα γίνεις πιο ωφέλιμος για τον εαυτό σου και για τον κόσμο που αγαπάς.
Έχε υπομονή, μέχρι να ανάψει η φωτιά μέσα σου και άντεξε τον καπνό των προσπαθειών σου.
Και κάμε κινήσεις απαλές, όπως όταν βάζεις λάδι στο αναμμένο καντήλι, στο εικονοστάσι σου. Αργά και με προσοχή, μην σβήσεις την φωτίτσα.
Μείνε για λίγο με την σιωπή σου και αφού βάλεις σε τάξη την ημέρα σου, με την Ευχή, το βράδυ άνοιξε την καρδιά σου και ψάξε Τον.
Κάλεσέ Τον, ικετικά, παρακαλετά, αγαπητικά, τον Χριστό της καρδιάς σου. Να φωτίσει όλη την ύπαρξή σου.
Ξέρεις πόσοι προσεύχονται για σένα;
Είναι κρίμα τόσες προσευχές να βρίσκουν κλειστή και σκοτεινή την καρδιά σου.
Άναψε την φωτιά μέσα σου και βάλε τον Χριστό στην ζωή σου.
Μην απενεργοποιείς την Θεία Κοινωνία που μεταλαμβάνεις, μόνο σωματικώς. Σε αλλοιώνει προς το καλύτερο η Θεία Κοινωνία, αλλά αν συνεργαστείς με τον Θεό, μεταμορφώνεται η ύπαρξή σου, η ζωή σου, η καρδιά και ο νους σου, η ψυχή σου θα χαρεί και το σώμα σου θα δυναμώσει πιο πολύ.
Ο Χριστός θα τα κάνει όλα αυτά. Εμείς δέκτες πρέπει να γίνουμε της Αγάπης Του.
Τότε θα δεις πόσα πράγματα σου έλειπαν και ήταν τόσο κρίμα να ζεις χωρίς αυτά.
Τότε θα μάθεις να Ζεις.
Άσωτος Υιός.
από το facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου