Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Το ''ύστατο χαίρε'' στον Μητροπολίτη Φιλίππων Προκόπιο.


nekrosimi akolouthia prokopios 1

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος για την Romfea.gr

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων κυρού Προκοπίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα.
Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκπροσώπων των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Βουλγαρίας.
Χαιρετισμό απηύθηναν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, ο Αρχιεγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο Τοποτηρητής της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.
Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μακαριστό Ποιμενάρχη τους.
Στην συνέχεια με πομπή το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων κυρού Προκοπίου μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Αποστόλου Σίλα όπου πραγματοποιήθηκε η ταφή.
Πηγή Φωτογραφιών: k-tipos.gr

Πηγή:  romfea.gr

istato prokopios 1

istato prokopios 1
istato prokopios 1
istato prokopios 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου