ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018, 16 - 28 Οκτωβρίου. Με την παρουσία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής και του Τιμίου Ξύλου στον Ιερό μας Ναό

Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Με τη χάρη του Θεού συνεχίζουμε την κατασκήνωσή μας. (Από την ιεραποστολική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής)

Η  κατασκήνωσή μας  στο χωριό Λουγκουζί  συνεχίζεται. Και έχει φτάσει στην τέταρτη μέρα.
Σήμερα τελέσαμε την ακολουθία του Όρθρου και  μετά την έπαρση της σημαίας, πήραμε το τσάι  και ξεκίνησε η κατήχηση.
Σήμερα ασχοληθήκαμε με τον εικόνα του Νυμφίου και τη Σταύρωση του Χριστού. Το θέμα άλλωστε της φετινής κατασκήνωσης είναι η πορεία του Ιησού από τα Πάθη ως την Ανάστασή Του.
Σήμερα όμως με τη βοήθεια του Γιάννη Ευγενίδη φοιτητή της Ιατρικής και του Γιατρού Χριστοφόρου από την Ναμουγκόνα λειτούργησε ιατείο για τους κατασκηνωτές. Φάρμακα που με ιδιαίτερη φροντίδα μαζεύτηκαν από την Ελλάδα  και μοιράστηκαν όπου υπήρχε ανάγκη. Υπολογίζεται ότι σε 150 ασθενείς παρασχέθηκε η Ιατρική βοήθεια.
Αμέσως μετά και πάλι  πολλά παιχνίδια περίμεναν τα παιδιά και τους νέους και αργά το μεσημέρι καθίσαμε στο μεσημεριανό φαγητό το οποίο όπως κάθε μεσημέρι μοίρασαν οι εθελοντές.
Αμέσως μετά το φαγητό κατασκευές από τους εθελοντές ένα πανέμορφο καραβάκι.Τελώντας την ακολουθία της παράκλησης της Παναγίας κλείσαμε προσευχητικά τη μέρα.
Κάνοντας την υποστολή  της σημαίας χαιρετήσαμε τους κατασκηνωτές και ανανεώσαμε τη συνάντησή μας για την επόμενη μέρα.
 
Πηγή: Εκδόσεις Χρυσοπηγή
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου