Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ιεραποστολική εξόρμηση στη Βόρεια Ουγκάντα.(Γκούλου). (Από την ιεραποστολική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής)

Συνοδεύοντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά,βρεθήκαμε με αρκετούς ιερείς της Μητροπόλεως, το Σάββατο 29 Ιουλίου στη Βόρεια Ουγκάντα στην περιοχή Γκούλου.
Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η τέλεση του μυστηρίου ενός γάμου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
Ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς. Η απόσταση και εδώ είναι μεγάλη 4.30 ώρες με έμπειρο οδηγό.
Η διαδρομή όσο ξημέρωνε σε αποζημείωνε. Η περιοχή Γκούλου. Μία πανέμορφη παραδεισένια περιοχή που γνώρισε όμως τραγωδία πολέμων και φρικτών συράξεων. Βρισκόμαστε στο Γκούλου, μια πόλη 155.000 κατοίκων στην Βόρεια Ουγκάντα, 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Καμπάλα. 
Οι επαρχίες του Γκούλου και του Κιτγκούμ, μαζί με τις διπλανές περιοχές του Τέσο και του Λάγκο, μια έκταση μεγαλύτερη από το σημερινό Βέλγιο, υπήρξαν το κύριο κέντρο δράσης του  Αντιστασιακού στρατού του Κυρίου. Ενός κινήματος που υπό τις οδηγίες του «προφήτη» Τζόζεφ Κόνυ, διέπραξε μερικά από τα πιο άγρια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν ησυχάσει και οι άνθρωποι προσπαθούν να συνεχίσουν ήρεμα τη ζωή τους.
Περνάς τον ποταμό Καρόμα με  τα ορμητικά νερά που οριοθετεί την περιοχή. Μας καλωσορίζουν παντού μπαμπουίνοι που περιμένουν κάτι από τους περαστικούς. Ο δρόμος παντού γεμάτος από πανέμορφες καλύβες καμωμένες αριστοτεχνικά. 
Φτάνοντας στο Γκούλου κετευθυνθήκαμε στο ναό του Αγίου Βασιλείου και τελέσαμε το μυστήριο  του γάμου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας του Σαμουήλ και της Στυλιανής. Νέοι ιερείς, πολλά νέα παιδιά στην εκκλησία, συμμετοχή όλων στη Λειτουργία και μετά  Αφρικάνικοι χοροί από το Γκούλου έξω από το Ναό.
Δώσαμε αρκετά ιερατικά είδη στον παππούλη του ναού και μετά από το φιλόξενο τραπέζι πήραμε το δρόμο του γυρισμού.
Μέσα στη φρίκη το λουλούδι της πίστης συνεχίζει να ανθεί.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου