Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Δεν είσαι ερωτευμένος με τον Χριστό, αν Τον σκέφτεσαι μόνο μία φορά.

Η Εκκλησία Του και η Μετάνοιά σου, δοσμένη και αυτή από Εκείνον, θα σε βοηθήσουν να μπορείς να λειτουργείς δοξολογώντας τον Χριστό όπου και αν βρίσκεσαι, αν έχεις αγάπη, υπομονή, ταπείνωση και προσοχή. Και αν τίποτε δεν θεωρείς καλό ότι μπορείς να κάνεις μόνος σου.
Γιατί ο Χριστός δεν είναι μόνο στις Εκκλησίες, αλλά η Χάρις Του βρίσκεται και στα Οστά των Αγίων Του στις Αγίες Τράπεζες, στις Εικόνες, παντού, μέσα και έξω από την Εκκλησία, και σε ένα Σταυρό πρόχειρο από χορτάρια και στις καρδιές όσων Τον επιθυμούν και θέλουν να Τον ζήσουν αιώνια.
Ο κόσμος νομίζει ότι η πίστη σώζει, αλλά δεν είναι έτσι. Νομίζει ότι το συναίσθημα είναι Χάρις. Νομίζει ότι χωρίς Πνευματικό και Μυστήρια θα μπορέσει να κοινωνεί και όποτε θέλει τον Θεό, σαν επισκέπτης αυτός στον Θεό. Νομίζει ότι δεν δίνετε μέσω των αμαρτωλών Ιερέων Του και το Άγιο Πετραχήλι τους. Νομίζει ότι δεν βρίσκεται συνεχώς κοντά του και στο σπίτι, στην εργασία, στον δρόμο του.
Συνεχώς κρίνεις, συγκρίνεις, κατακρίνεις και χωρίς να το καταλαβαίνεις!
Αν πιστεύεις στην δύναμή σου, θα γκρεμιστείς. Αν πιστεύεις στην πίστη σου, πάλι θα γκρεμιστείς. Αν πιστεύεις ότι η προσευχή είναι στιγμιαία και πάλι δεν κάνεις τίποτε. Δεν είσαι ερωτευμένος με τον Χριστό, αν Τον σκέφτεσαι μόνο μια φορά ή όταν Τον έχεις ανάγκη και οι πράξεις σου συνεχίζουν να Τον λυπούν.
 
Και ο Χριστός είναι ο Μόνος Αληθινός Θεός και Μοναδική Οδός του Αληθινού Τριαδικού Θεού. Η Πίστη είναι ο Χριστός και ο Χριστός είναι η Πίστη που σώζει.
Αν πιστεύεις στον Χριστό σε κάθε ανάσα σου, τότε ο κόσμος δεν θα κατανοεί την Πίστη που Εκείνος θα σε γεμίζει, σαν τον αέρα Του στα πνευμόνια σου, που θα σε κάνει να αντέχεις, ότι ο κόσμος δεν θα μπορεί.
Τότε οι πειρασμοί γίνονται μεγαλύτεροι και πιο διασκεδαστικοί, όταν εμπιστεύεσαι και βιώνεις τον Χριστό, ταπεινά. Ο κόσμος τότε τρελαίνεται που δεν έχεις εμπιστοσύνη σε τίποτε στον εαυτό σου, πόσο μάλιστα στον κόσμο, αλλά μόνο στον Χριστό και Τον κοινωνείς και Τον σκέφτεσαι και τον ψιθυρίζεις συχνά.
Και αν πάλι δεις την τρέλα αυτή του κόσμου, περί της αγιότητάς σου, πάλι Τον έχασες τον Χριστό και έγινες χειρότερος από τον κόσμο, ίδιος ο εχθρός σου.
Μην λειτουργούμε εγωιστικά λες και όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε, να τα καταγράψουμε και να τα διατυμπανίσουμε και όσο και όποτε το επιθυμούμε, και βγαίνοντας από τα Μυστήρια της Εκκλησίας, αφήνουμε την Ανάπαυση του Κυρίου πίσω στις Εκκλησίες Του, ξαναμπαίνοντας στον κόσμο.
Είναι κρίμα να βρισκόμαστε μακριά του Κυρίου ή να ορεγόμαστε συνεχώς νηπιακή πνευματική τροφή, κάνοντας τα ίδια λάθη, μετά από κάθε Εξομολόγηση. Η Χαρά Του πρέπει να έχει διάρκεια στην ζωή μας και τα δάκρυα να είναι δικά Του, Παρηγοριάς και Κάθαρσης, και όχι δικά μας.
Αν την πίστη μας την κρατούμε απλή και απαλή κατά τον Άγιο Πορφύριο, τότε και η ζωή μας θα είναι απλή και απαλή και το αντίστροφο.
Μόνο έτσι θα αγαπήσουμε πραγματικά φίλους, εχθρούς και τον εαυτό μας, το ίδιο, γονατίζοντας για όλους μπροστά στον Χριστό, για τα Πάθη Του για την Σωτηρία μας. Μόνο έτσι θα είναι ευλογημένη η σιωπή και τα λόγια μας, όταν αγαπήσουμε Εκείνον που μας αγάπησε Τόσο.
Θέλει αγαπητική υπομονή και διάρκεια η πίστη μας στον Χριστό, ειδικά στην εποχή μας, που δεν είμαστε άξιοι διωγμών σαν τους Αγίους μας, γιατί δεν έχουμε την Πίστη Τους, και ζητάει ο Χριστός λιγότερα από εμάς και μεταξύ μας.


AsotosIos Theou 
από το facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου