Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Και έχει ο Θεός...

Πόσο γρήγορα σου απαντούν οι Άγιοι όταν πραγματικά τους έχεις ανάγκη;
Πόσο γρήγορα απαντά ο Χριστός και στέλνει τους Αγίους Του, όταν πραγματικά στη θέα ενός άσχημου γεγονότος, ενός αδιεξόδου, ελπίζεις μετανοημένος στο Θέλημά Του;
Τι Θεός είσαι Χριστέ μας, που ενώ χαιρόμαστε σε ξεχνούμε, και στις θλίψεις μας, μας θυμίζεις πως πάντα Ήσουνα κοντά μας;
Τι όμορφη είναι η ζωή αυτή, η μικρή, που μας διαπαιδαγωγείς μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, για τόσο αιώνια πράματα και πρέπει να σου ζητούμε να μας δώσεις μόνο λίγη υπομονή.
Στο νερό που πίνουμε, στον αέρα που αναπνέουμε, σε κάθε γεγονός που πρέπει να υπομείνουμε, για να χαρούμε για την Σωτηρία μας και την μεταμόρφωσή μας, για Αυτά που μας υποσχέθηκες να ζήσουμε κοντά Σου!..

Ας αλλάξουμε τρόπο ζωής και ας αναζητήσουμε τον Χριστό μέσα μας, με κάθε ειλικρίνεια και ταπεινή διάθεση, ορθόδοξα και απλά, αγαπητικά και ήρεμα, με τις Πρεσβείες της Παναγίας μας. Να μην χάσουμε ούτε στιγμή της Ειρήνης Του, της Ησυχίας και της Παρηγοριάς Του.
Ας μελετήσουμε τα Ευαγγέλια, τους Βίους Αγίων, γιατί μας μιλάει μέσω των Γραφών. Ας κάνουμε καλές πράξεις από αγάπη και όχι από συμφέρον, από πόθο και ανθρωπιά για τον πόνο του άλλου. Ας μετέχουμε στα Μυστήρια της Εκκλησίας Του με όλη μας την αγαπητική διάθεση και ας κατανείμουμε ωφέλημα τον χρόνο μας, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην στερούμε από την αιώνια ψυχή μας, την προσευχή, την δοξολογία προς τον Θεό της και Θεό μας, που είναι η τροφή της, αλλά και την αγάπη μας προς τον συνάνθρωπό μας, που είναι το κάλλος μας.
Και έχει ο Θεός...


Άσωτος Υιός.
από το facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου