Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ιλίου: «Ο Χριστός «λύει τα έργα του διαβόλου» και επαναφέρει τον άνθρωπο στην αρχέγονη κατάσταση». (ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017 στον Άγιο Δημήτριο Πειραιά)


Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «Δημήτρια 2017» ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την πρωτοχριστιανική θεία λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς (περιοχή Ταμπούρια) κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του προϊσταμένου και των εφημεριών του ναού, ευλογία και άδεια του οικείου μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Ο κ. Αθηναγόρας στο κήρυγμα του, αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή κάνοντας αναφορά σε ένα πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα στην περιοχή των Γαδαρηνών και στην ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό το γεγονός.
Ο Χριστός θεραπεύει το δαιμονιζόμενο της περικοπής και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα θεραπεύσει τον κόσμο.
Ο Χριστός «λύει τα έργα του διαβόλου» και επαναφέρει τον άνθρωπο στην αρχέγονη κατάσταση και αρμονία πριν την πτώση του από τον παράδεισο.
Καταλήγοντας ο κ. Αθηναγόρας υπογράμμισε ότι η Σάρκωση του Θεού Λόγου γίνεται για να αποκατασταθεί ο άνθρωπος στο αρχαίο κάλλος στον Παράδεισο και την Βασιλεία του Θεού.

Πηγή:  orthodoxia.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου