Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας των Ναυμάχων από την Ύδρα.





Μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, έγινε σήμερα το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας, η τελετή κατά την οποία ανεχώρησε η Ιερά Εικόνα της Παναγίας των Ναυμάχων (Φανερωμένης) από την αγιοτόκο Ύδρα στην πόλη του Πειραιά για τους εορτασμούς των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2017, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιά.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός, η Ιερά Εικόνα έξέρχεται για πρώτη φορά στην ιστορία της από το νησί της Ύδρας, και συγκεκριμένα από το 1656 όταν με θαυμαστό τρόπο η Ιερά Εικόνα ευρέθηκε στον αιγιαλό του νησιού. Η απουσία της θα είναι εμφανής για τις επόμενες ημέρες αλλά και η χαρά θα είναι ιδιαίτερη καθώς χιλιάδες λαού θα προσκυνήσουν την θαυματουργό Εικόνα.
Ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης ευχαρίστησε τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ για την μεγάλη δωρεά πόυ θα έχει η πόλη του Πειραιά αλλά και του Λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς το ιερό σέβασμα της Παναγίας μας έρχεται για να τονώσει πνευματικά τους πιστούς και να τους μετατρέψει σε μπουρλοτιέρηδες της Πίστης και της Πατρίδας.
Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, οπότε και θα ναχωρήσει για την Ύδρα.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου