Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Η εορτή των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.


Με κάθε μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη, εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, στον Ιερό μας Ναό, ολοκληρώνοντας τον εορταστικό κύκλο του Αγίου Δωδεκαημέρου. 
Νωρίς το πρωί ξεκίνησε η ακολουθία του Όρθρου της ημέρας και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί, ενορίτες μας οι οποίοι είχαν γεμίσει τον Ιερό μας Ναό. Λίγο πριν την απόλυση σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή με τυς ιερόπαιδες του Ναού μας, τους ιεροψάλτες, τους ιερείς και τους πιστούς, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα που είχε στηθεί στον προαύλιο χώρου του Ναού μας για την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού.
Με την ιερότητα που αρμόζει τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού με κάθε επισημότητα και στο τέλος της Ακολουθίας όλοι οι πιστοί πέρασαν και ασπάσθηκαν τον Τίμιο Σταυρό και ραντίσθηκαν με τον Μεγάλο Αγιασμό.
Θερμές οι ευχαριστίες μας πρός τον προϊστάμενο του Ιερού μας Ναού, Πρωτοπρεσβ. Δημήτριο Αρώνη και τα μέλη του Εκκλ/κού Συμβουλίου που με ισδιαίτερη φροντίδα επιμελήθηκαν τα τελούμενα για την σημερινή ημέρα.
Ευχή μας πρός όλους η Χάρις του Θεού να ευλογεί την ζωή μας και να φωτίζει τις καρδιές μας ώστε να ζούμε εκκλησιαστικά και πνευματικά.



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου