Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Αντωνίου Σταματόπολου.

Μέσα σε κλκίμα βαθειάς συγκίνησης και κατάνυξης, τελέστηκε την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, στον Ιερό μας Ναό, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου του Ναού μας π. Αντωνίου Σταματόπουλου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο π. Αντώνιος ήταν ο διάκονος του Ιερού μας Ναού για περίπου 13 μήνες, από την ημέρα της χειροτονίας του μέχρι και την ημέρα της εις πρεσβύτερον χειροτονίας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του και επιδεικνύοντας ευλάβεια και ζήλο στα διακονικά του καθήκοντα.

Στην ομιλία της χειροτονίας του αναφέρθηκε στο χάρισμα της ιερωσύνης αλλά και στην ανάγκη της σύγχρονης πραγματικότητας ώστε να υπηρετήσει τον πληγωμένο άνθρωπο από την αμαρτία και από όλες εκείνες τις μηδενιστικές αντιλήψεις γύρω από το ανθρώπινο πρόσωπο.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ για την αγάπη του αλλά και για την ευλογία ώστε να τον καταστήσει ιερέα των μυστηρίων του Θεού. Ευχαρίστησε τους πατέρες του Ιερού μας Ναού για την συνεργασία, τους συνεργάτες του ενοριακού μας έργου και τους πιστούς για την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό του.

Ο νέος πρεσβύτερος τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου όπου θα διακονήσει από την νέα του ιερατική θέση. Του ευχόμαστε ο Θεός να τον ευλογεί και να τον καταστήσει άξιο της διακονίας του Ευαγγελίου.





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου